Siyaset MGK'dan Suriye'ye uyarı
Paylaş
MGK'dan Suriye'ye uyarı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Nsan ayı olağan toplantısı sona erdi

6,5 saat süren toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, toplantıda, seçim güvenliği ile Libya ve Suriye’de yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği bildirildi. Açıklamada Suriye’deki olaylar nedeniyle Şam yönetimine ’güvenlik güçleri halka duyarlılık göstermeli ve reformlar hayata geçirilmeli’ mesajı verildi.

Haberin Devamı

Libya’daki gelişmelerinde ele alındığı belirtilirken, ülkede ateşkesin sağlanması ve Libya halkının talepleri doğrultusunda siyasi değişim ve dönüşüm sürecinin başlatılması gerektiğine dikkat çekildi.

12 Haziran’da yapılacak seçimlerin güvenliği konusunun etraflıca görüşüldüğü belirtilirken, "Terör örgütü ve yandaşlarının halkımızın demokratik tercihlerini serbestçe ortaya koyabilmelerini engellemeyi amaçlayan teşebbüslerinin güvenlik güçlerimizce alınacak tedbirlerle ülkesine ve demokrasiye içtenlikle bağlı olan halkımızın sağduyulu yaklaşımı sayesinde başarıya ulaşamayacağına olan inanç teyit edilmiştir" denildi.

Görkem DERVİŞ / ANKARA, (DHA)