Burak Tatari, en güzel mezelere sahip 10 mekanı sizler için yazdı... Sahipleri Emre Çapa ve Arto Ankaralıyan. Taze ve doğal yiyecekler hazırlama konusunda uzmanlar. Portakal soslu enginar, trüf yağlı humus, yoğurtlu Girit usulü kabak ve pastırma turşusu meşhur. Manzaraları Tepebaşı’ndanİstanbul. Beyoğlu/0212 244 01 88 Sadece Ankara’nın değil, Türkiye’nin en iyi balık lokantalarından. Sahibi Süreyya Üzmez’in menüden tavsiyeleri: Kadayıflı karides, isli ahtapot.Çankaya, Ankara, 0312 447 12 00 Antalya’ya sırf 7 Mehmet’in mezelerini tatmak için gidilebilir. Hibeşi, favası, Antalya usülü tahinli piyazı ve balık kokoreçi vazgeçilmez. Kabak tatlısı enfes.Muratpaşa, Antalya, 0242 238 52 00 Haliç’teki lokantanın cevizli kırma zeytini, marine levreği, ahtapot salatası, topiği ve deniz tarağı harikulade.Balat, İstanbul, 0212 533 28 46 Tahıllı pazı sarma, zeytinyağlı elma, anneanne usulü fava, humus, ekşili patlıcan dolması… 40 özel meze var. Şef Arda Türkmen. Rezervasyon şart.Karaköy, İstanbul, 0212 252 86 36 Urla İskelesi’ndeki lokantanın otlu mezeleri ünlü. Deniz börülcesi, ayvalı ısırgan, krema soslu şevketibostanı ve bebek kalamarı nefis.Urla, İzmir, 0232 752 11 52 Cavit Saatçi’nin lokantası kentin simgelerinden. Her mezesi kendine has. Özellikle tarama, cibez, pilaki mezecilerin favorisi.Asmalımescit, İstanbul, 0212 292 49 50 Tarihi Karaköy Balıkçısı’nın lakerdası, patlıcan salatası ve marine levreği meşhur. Üstüne üstlük Galata Köprülü eski İstanbul manzarası da enfes.Karaköy, İstanbul, 0212 251 13 71 Beyoğlu’nun Tünel kısmında bir binanın manzaralı katında. Boğaz ayaklar altında. Adından da anlaşıldığı gibi Rum usulü mezeler ağırlıkta. Ortam samimi, yemekler enfes.Beyoğlu, İstanbul, 0212 244 90 90 İzmir’in en iyi mezelere sahip lokantalarından. 2015’te açılmış. İsli ahtapot, fesleğenli köz patlıcan, balzamikli karides ve sakal kalamar alametifarikaları.Bostanlı, İzmir, 0232 362 78 88