Gündem Metil alkol cinayeti!

Metil alkol cinayeti!

Paylaş
Metil alkol cinayeti!

Kayseri'de 1 hafta önce bayiden alıp içtikleri metil alkolden zehirlenen 42 yaşındaki Ergün Özçekiç ile 31 yaşındaki kardeşi Seçkin Özçekiç hayatını kaybetti

Önce kör olan daha sonra fenalaşarak yoğun bakım servisine kaldırılan iki kardeş bugün tedavi gördükleri hastanelerde can verdi.

LİMONLA KARIŞTIRIP İÇTİLER

Olay, Melikgazi ilçesinde yaşandı. Hurdacılık yaparak geçimini sağlayan 7 çocuk babası Ergün Özçekiç, bayiye giderek cebindeki 5 TL karşılığında alkollü içecek istedi. Bayi de iddiaya göre Ergün Özçekiç'e 'Bunu iç' diyerek metil alkol verdi. Ergün ile 3 çocuk babası kardeşi Seçkin, metil alkolü limonla karıştırıp içtiler.

ÖNCE EVLERİNE GÖNDERİLDİLER

Daha sonra fenalaşarak, Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Burada doktorlara alkolün etkisiyle hakaret eden iki kardeş,yapılan ilk müdahalenin ardından evlerine gönderildi. Taburcu edilen kardeşler geldikleri evde baygınlık geçirince ambulansla tekrar aynı hastaneye kaldırıldı.Acil müdahale odasına alınan iki kardeşten Seçkin Özçekiç, Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Hastanesine gönderilirken, ağabeyi Ergün Özçekiç Anestezi Yoğun Bakım Servisine yatırıldı.

KÖR OLDULAR

Metil alkolün etkisiyle kör olan iki kardeş , bugün iki ayrı hastanede yoğun bakımda hayatını kaybetti.Erzurum'dan Kayseri'ye gelen ve kardeşlerinin ölüm haberini alan Ersin Özçekiç (41) iki kardeşinin metil alkol kurbanı olduğunu belirterek "Çok üzgünüm, yüreğim yanıyor. Savcılığı sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduk, sesimizi duyuramadık, Hala metil alkolün satımı devam ediyor. Hastane personelinin de olayda ihmali var. Sağlık Bakanımız bu konuyu araştırsın" diye konuştu.



İki ağabeyini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirten Özkan Özçekiç'de "Ağabeyim Ergün Özçekiç, cebindeki 5 TL ile büfeden metil alkol almışlar. İki ağabeyimde yoğun bakımda hayatını kaybetti. Metil alkol kurbanı oldular" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İsmet KÖZELO / KAYSERİ, DHA

Haberin Devamı