Gündem Meteoroloji'den fırtına uyarısı

Meteoroloji'den fırtına uyarısı

Paylaş
Meteoroloji'den fırtına uyarısı

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Trakya'da kar yağışı başladı. Marmara için uyarı var

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Trakya’da kar yağışı başladı.Kırklareli'nin Bulgaristan sınırındaki Dereköy'de 2 santim kar altında kaldı. Demirköy İlcçesi'nde de sabah kar yağışı başladı. Günlük yaşamı etkilemeyen kar yağışı nedeniyle karayolları ekipleri, Bulgaristan’a geçişi sağlayan Dereköy Gümrük Kapısı yolunun buzlanma nedeniyle ulaşıma kapanmaması için tuzlama çalışması yapıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’ de yağışların güney, iç ve batı kesimlerinde yanı sıra Akdeniz, Marmara ve Trakya’da ve Güneydoğu Anadolu’nun bazı yerlerinde etkili olması bekleniyor.Hava sıcaklıkları azalıyor. Bazı bölgelerde şiddetli rüzgar bekleniyor.

YAĞIŞLAR İSTANBUL'DA DA KUVVETLİ OLACAK

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye’nin güney, iç ve batı kesimlerinde görülecek yağışların; Akdeniz bölge geneli, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Kırklareli’nin Demirköy ve Vize, Tekirdağ’ın Saray ve Çerkezköy ilçeleri ile G.Antep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı güney ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Haberin Devamı

Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta, ülkemizin kuzeybatısı ile öğle saatlerinde İç Anadolu’nun doğusunda kuvvetli, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Yağışların; Akdeniz bölgesi, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Kırklareli’nin Demirköy ve Vize, Tekirdağ’ın Saray ve Çerkezköy ilçeleri ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi v.b.) karşı ilgililer ve vatandaşlar tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. .

Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi v.b.) karşı ilgililer ve vatandaşlar tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün bölgelere göre hava tahmini şöyle:

MARMARA:Çok bulutlu ve bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Edirne ile Kırklareli’nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Yağışların; İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Kırklareli’nin Demirköy, Vize, Tekirdağ’ın Saray ve Çerkezköy ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Haberin Devamı

EGE: Çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerinde gökgürültülü sağanak şeklinde olacak. Rüzgar Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak esecek.

AKDENİZ:Çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Antalya, Mersin, Burdur ve Isparta’nın güney çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Adana, Osmaniye, Hatay, İskenderun ve K.Maraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU:Çok bulutlu, güney ve batısı ile akşam saatlerinden sonra Kayseri ve Sivas çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar öğle saatlerinden sonra bölgenin doğusunda kuvvetli olarak esecek.

BATI KARADENİZ:Parçalı çok bulutlu, batısı ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Haberin Devamı

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Çorum ve Merzifon, akşam saatlerinden sonra Samsun, Amasya ve Tokat yağmurlu, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin batısı ile akşam saatlerinden sonra Erzurum ve Muş çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur, Erzurum ve Muş çevreleri ile Erzincan’ın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Çok bulutlu, batısı (Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa) ile akşam saatlerinden sonra bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra G.Antep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BAZI DENİZ SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Marmara Denizi’ndeki şiddetli poyraz nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş’nin (İDO) bazı dış hat seferleri iptal edildi.

Haberin Devamı

İDO’dan alınan bilgiye göre, şiddetli poyraz nedeniyle saat 07.00’deki Yenikapı-Bandırma hızlı feribot ile saat 07.30’daki Bandırma-Yenikapı, saat 08.00’deki Armutlu-Armutlu T.K-Yenikapı-Bostancı ve saat 08.30’dakiBursa-Kabataş-Kadıköy deniz otobüsü seferleri gerçekleştirilemedi.

Bununla birlikte saat 12.00’deki Bostancı-Yenikapı-Bandırma, saat 15.30’daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü ve saat 18.30’daki Bandırma-Yenikapı hızlı feribot seferleri de iptal edildi.

İç hatlarda ise herhangi bir sorun bulunmadığı bildirildi.

BANDIRMA'DA FIRTINA YAŞAMI FELÇ ETTİ

Balıkesir'in Bandırma İlçesi’nde dün gece başlayan şiddetli fırtına ve yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Fırtına nedeniyle deniz otobüsü ve hızlı feribot seferleri iptal edildi.

Bandırma’da dün gece başlayan şiddetli fırtına ve karla karışık yağmur etkisini sürdürüyor. Sabah saatlerinden itibaren şiddetini arttıran fırtına nedeniyle deniz ulaşımı tamamen durdu. Bandırma- İstanbul (Yenikapı) arasında sefer yapan deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerinin tamamı iptal edildi.

Fırtına nedeniyle Bandırma Limanı’nda ve körfezde oluşan ve boyu yer yer 4 metreye varan dev dalgalar nedeniyle balıkçı tekneleri, motorlar ve yük gemileri limandan çıkış yapamıyor.

Meteorolojiden alınan bilgilere göre, Bandırma’daki yağış ve fırtına iki gün daha devam edecek.

(Milliyet)