Gündem Meteoroloji uyarmıştı, gece yarısı sağanak yağmur bastırdı

Meteoroloji uyarmıştı, gece yarısı sağanak yağmur bastırdı

Paylaş
Meteoroloji uyarmıştı, gece yarısı sağanak yağmur bastırdı

Meteoroloji’nin Marmara Bölgesi için uyarıların ardından, İstanbul’da sağanak yağmur etkili olmaya başladı. Çanakkale'de ise akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Ezine İlçesine bağlı Gökçebayır Köyü'nde sel yaşandı

İstanbul'un bazı ilçelerinde gök gürültülü sağanak etkili olmaya başladı. Kentin kimi bölgelerinde etkisini gösteren şiddetli yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu. Araç sürücüleri ve vatandaşlara zor anlar yaşatan sağanak, trafikte aksamalara da yol açtı.

Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ıslanmamak için şemsiye ve naylon poşetlerle korunmaya çalıştı. Kimileri ise kapalı alanlara sığındı.

Silivri ilçesinde ise yağış özellikle sahilde yürüyüş yapan kişileri etkiledi. Yağış yüzünden sahil boyunca bazı yerlerde su birikintileri oluştuğu görüldü.

Gök gürültülü yağış zaman zaman çakan şimşeklerle devam ediyor.


GÖKÇEBAYIR'I SEL VURDU


Çanakkale'de ise akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Ezine İlçesine bağlı Gökçebayır Köyü'nde sel yaşandı.



Ezine ilçesinde öğle saatlerinde başlayan ve aralıklarla süren yağış, akşam saatlerinde yerini sağanağa bıraktı. Sağanak nedeniyle Gökçebayır köyünde meydana gelen selde, 3 ev zarar gördü, bir ilkokul ile çok sayıda evin istinat duvarı yıkıldı.



Sel sularının taşıdığı moloz, kepçe ve greyder aracılığıyla yol üzerinden alındı