Spor Messi Arjantin'i sırtladı: 2-1

Messi Arjantin'i sırtladı: 2-1

Paylaş
Messi Arjantin'i sırtladı: 2-1

Dünya Kupası F Grubu ilk maçında Arjantin, Bosna Hersek'i 2-1 mağlup etti. Arjantin'in gollerini Kolasinac (K.K.) ve Messi atarken, Bosna Hersek'in tek golü Vedad Ibisevic'ten geldi

Dünya Kupası F Grubu ilk maçında Arjantin, Hajrovic, Misimovic, Medunjanin, İbricic gibi tanıdık isimlerin yer aldığı Bosna Hersek ile karşılaştı. Arjantin maça hızlı başladı. Henüz maçın başında, dakika 3'te sol kanatta kazanılan serbest vuruş sonrasında topun gerisine gelen Lionel Messi sol ayağı ile ceza sahasına doğru ortasını yaptı. Savunmadan ileri çıkan Marcos Rojo'nun kafasından seken top arka direkte bulunan Bosna Hersek savunmacısı Sead Kolasinac ayağına çarparak kaleci Asmir Begovic'in yanından ağlarla buluştu ve Arjantin 1-0 öne geçti. İlk yarının geriye kalan bölümlerinde gol olmadı ve Arjantin soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıda Arjantin daha atak oynayan taraf oldu. Bosna Hersek çok etkili olamasa da Arjantin ataklarına karşılık verdi. Galatasaray'ın genç futbolcusu İzet Hajrovic, Arjantin kalesini uzaktan çektiği şutlarla yokladı.

..Ve Messi sahnede


65. dakikada Arjantin takımı orta alanda iyi bir pas trafiği sağladı. Lionel Messi ve Gonzalo Higuain duvar pasında tekrar topla buluşan Lionel Messi, Bosna Hersek savunmasına rağmen önünü boşaltmayı başardı. Ceza yayının üzerinden yerden gönderiği şut direğe çarparak kaleci Asmir Begovic'in yanından ağlarla buluştu ve fark 2'ye çıktı: 2-0.

Ibisevic umutlandırdı ama

Maçın son anlarına doğru, dakikalar 84'ü gösterdiğinde Bosna Hersek'in atağında sol tarafta topa sahip olan Senad Lulic savunmanın arasına ince bir pas attı. Ceza sahası içinde koşu yoluna gelen topa hiç bekletmeden vuran Vedad Ibisevic, kaleci Sergio Romero'nun bacak arasından topu filelere gönderdi ve kalan dakikalarda takımını umutlandıran golü imza attı: 2-1. Geriye kalan dakikalarda gol olmadı ve Arjantin, ilk maçta Bosna Hersek karşısında 2-1 galip gelmeyi bildi.

Haberin Devamı