Gündem Meslek lisesi önünde imam hatip protestosu

Meslek lisesi önünde imam hatip protestosu

Paylaş
Meslek lisesi önünde imam hatip protestosu

Beyoğlu Piri Paşa Mahallesi'ndeki Güner Akın Anadolu Meslek Lisesi'nin İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülmek istenmesine tepki gösteren grup, okulun karşısında eylem yaptı

Öğrenciler, veliler ve öğretmenlerden oluşan grup, sloganlar atarak okullarının İmam Hatip'e dönüştürülmek istenmesine tepki gösterdi. Grup, "Okulumu bölme, dönüşüme hayır" sloganı attı. Eğitim-Sen 3 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Tosun, okuduğu basın metninde, büyük eğitim reformu olarak propagandası yapılan 4+4+4 sisteminin İmam-Hatip liselerinin önünün açılmasına yönelik olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

Haberin Devamı

Tosun, "Bugün yeni bir dayatmayla karşı karşıyayız. Öğrencilerin, velilerin, öğretmenlerin görüşleri alınmadan ve hiç ihtiyaç yokken, Güner Akın Anadolu Sağlık Meslek Lisesi İmam Hatip'e dönüştürülmek istenmektedir.

Okulumuz daha geçen dönemin başında Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne dönüştürülmüş ve birçok öğrenci kaydını yaptırarak öğrenimini sürdürmektedir.

Bugün, aradan daha 1 yıl geçmeden, üstelik 500 metre ötede Beyoğlu İmam Hatip Lisesi olduğu halde, İmam Hatip'e dönüştürülmek istenmektedir" dedi.

Hüseyin Tosun'dan sonra söz alan bir veli de, nereden geldiği belli olmayan sanal bir talep yaratılarak, okullarının İmam-Hatip lisesine dönüştürülmek istendiğini belirtti; dönüşümün gerçekleşmemesi için gerekirse okul avlusunda kamp kurup yatacaklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Özgür ARSLAN/DHA