Bilim - Teknoloji Mesaj yazmadan mesajlaşmak!
Paylaş
Mesaj yazmadan mesajlaşmak!

Mesaj yazmadan mesajlaşmak nasıl olur? Bu uygulama bildiğimiz her şeyi değiştirebilecek kapasitede!

Hiçbir şey yazmadan mesajlaşmanızı sağlayan bir uygulamaya, "mesajlaşma uygulaması" der miydiniz? Yo adındaki yeni bir mobil uygulama, "sıfır" karakterle arkadaşlarınızla konuşmanıza olanak tanıyor.

Uygulama, bildiğiniz mesajların yerine önceden belirlenmiş, tek bir mesaj gönderiyor. Bu mesaj ise sadece "Yo"dan ibaret. Uygulamanın çalışma mantığı ise, verdiği eğitime göre şöyle: "Arkadaşlarınıza 'Günaydın' mı demek istiyorsunuz? ONLARI YO'LAYIN. Sevgilinize 'Seni düşünüyorum' mu demek istiyorsunuz? Sadece YO deyin."

Yo, kendisini ortaya çıkaran Arbel'e göre yatırımcılarından 1 milyon dolarlık yatırım elde etmiş bulunuyor. Uygulamayı kullanabilmek için e-postayla kaydolmanız, Facebook veya Twitter'a bağlanmanız gerekmiyor. Hatta uygulamayı açmanız bile şert değil. Arbel, uygulamanın iletişimi sosyal medyanın dışında da değiştireceğine inançlı.

Uygulama, şu an itibariyle Google Play ve Apple App Store üzerinden indirilebiliyor. Uygulamadan hiçbir şey anlamayanlara Arbel'in bir itirafı var: "İlk başta, ben de anlamamıştım." Bu yüzden takılırsanız, rahat olun, endişe etmenizi gerektirecek bir durum yok.

Resimlerle: Hangi uygulama, ne kadar veri tüketiyor?

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı