Erdoğan Arıpınar Mersin'e evet, amma...
HABERİ PAYLAŞ

Mersin'e evet, amma...

Türkiyemiz son on yıl içinde uluslararası pek çok organizasyona ev sahipliği yapıyor. Hepsinden de tam not alıyor. Önümüzdeki en güzel örnek devleti arkasına alan Erzurum’dur. Tarihi ile gurur duyduğumuz bu kentimizle artık Kış Sporları’nın başkenti olarak da iftihar edeceğiz. 1971’de İzmir Akdeniz Oyunları’nı rahmetli Suat Erler’in büyük gayreti ile kazanmıştık. Mersin, Akdeniz kıyısındaki lider kentlerimizden birisi.

Bundan yıllar önce 1979’da Mersin Akdeniz Oyunları’na talip olduğunda; Suat Erler’in yerine gelen Avrupalılar’a sıcak görünmek, sandalye kapmaktan başka düşüncesi olmayanlar yüzünden oylamayı kaybetti. (O günlerde Sırbistan’da bugün Hırvatistan’da olan Split’e oy vermişti bizim yetkililer (!) Mersin yerine.) Seçimden önce ben de bir yazı yazmış ve Mersin’in öncelikle altyapı sorunlarını halletmesini istemiştim. Bugüne kadar Akdeniz Oyunları’na 2’şer defa ev sahipliği yapan ülkeler var.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

İspanya, İtalya, Tunus ve son olarak da 2013 ile Yunanistan. Peki Türkiye niçin olmasın? 32 yıl sonra 2011’de başka bir Mersin var. Yine de vurguluyorum: 2017 Akdeniz Oyunları Mersin’e yakışır. Mersin ikinci defa aday olduğu Akdeniz Oyunları’nın ev sahipliği oylamasını kazanmalı, bunun için de hemen Akdeniz Oyunları’na katılacak kent seçiminde oy verecek ülkelerle temasa geçilmeli, her konuda durmadan çalışan Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nu ziyaret edip ondan yardım istenmelidir. Biraz geriye bakalım; Dünya Basketbol Şampiyonası’na nasıl ev sahibi olduğumuzu anımsayalım.

Başbakan Erdoğan’ın Malezya’ya ettiği bir telefonla ve tek oy farkla almıştık. Mersin oylamayı kazandıktan sonra devleti arkasına almalı, bu organizasyonun sayesinde kente neler kazandırılabilir, onun planlamasını yapmalıdır. Kentin kanalizasyonu, trafiği, yatak kapasitesi, halkın böyle yarı olimpiyat gibi olan bir organizasyona ilgi olarak, sevgi olarak katılması planlamaya dahil edilmelidir. Özellikle Akdeniz Oyunları’nda konuklar deniz yolu ile gelirler, biz de İspanya’ya öyle gitmiştik. Ona göre bir organizasyon düşünülmelidir.

Haberin Devamı

Mersin Akdeniz’in yıldız kentidir. Onu rahmetli ve sevgili arkadaşım Seyfi Alanya’dan dolayı da ayrıca severim. Bu defa çok dikkatli bir programla yola çıkılmalıdır. Türkiye Akdeniz Oyunları madalya sıralamasında 25 ülke içinde İtalya, Fransa, İspanya’dan sonra 4’üncü durumdadır. Onu Mersin’de daha yukarılara taşımalıyız. Amma bu yalnız valinin, belediye başkanının çalışma ve gayreti ile değil, bugün 10 yaşında, o gün 16 yaşında olacak çocuklardan tüm Mersinliler’in ve Mersin’i sevenlerin gayretli ve candan çalışması ile olacaktır. Bize de gönülden başarılar dilemek düşer.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder