Spor Mersin İdman Yurdu'na haciz şoku

Mersin İdman Yurdu'na haciz şoku

Paylaş
Mersin İdman Yurdu'na haciz şoku

Bank Asya 1'nci Ligi'nin zirveyi zorlayan ekiplerinden Mersin İdman Yurdu'nda haciz şoku yaşandı

Antalya’da faaliyet gösteren Cornerspor Futbol Organizasyon, 2009’da kulübe verdiği malzemeler nedeniyle alacağı olan 80 bin TL için haciz işlemi gerçekleştirdi.

Gerçekleyen haciz işlemi sonucunda takımın dolaplarında bulunan formaları, konçları ve dizlikleri haciz edilerek yediemin olarak kulüp yetkililerine teslim edildi.

Mersin 4’ncü İcra Müdürlüğü’nde işleme konulan dosya için icra memuru ve ilgili firmanın avukatı Didem Düzen, polis eşliğinde haciz işlemi için Mersin İdman Yurdu’nun kamp yaptığı Macit Özcan Spor Kompleksi’ne geldi.

Tesisin yetkilileri Mersin İdman Yurdu’nun kamp için bulunduğunu, dolayısıyla haciz işleminin de kulüp binasında yapılması gerektiğini ifade ettiler.

Bu nedenle avukat ile tesis yetkilileri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. “Ben burada takım formalarını haciz edeceğim, tesisle işimiz yok” diyen avukat Düzen, yönetici Mehmet Işık ile menajer Serkan Damla’nın icra işlemini durdurma ve erteleme çabasına karşı koydu.

Tesisin lobisinde bulunan bazı futbolcular da haciz tartışmalarına tanıklık oldu. Takım kaptanı Kerem’in çabaları da haczi engellemeye yetmedi.

Yapılan tüm girişimlere rağmen tesisin bodrum katında takımın soyunma odasının önüne sandalye koyarak bir süre kapıyı beklemeye başlayan genç avukatın ısrarı ile odanın kapısının açılmasına karar verildi.

KAYSERİ ERCİYES MAÇI ÖNCESİ ŞOK

Görevli icra memuru tarafından tutanak altına alınan malzemeler yediemin olarak kulüp yetkililerine teslim edildi. Yarın deplasmanda Kayseri Erciyes ile karşılaşacak olan Mersin İdman Yurdu futbolcuları, yaşanan hacizle büyük moral çöküntüsü yaşadı.

Mersin İdman Yurdu Kulübü Başkanı Ali Karamanlı, haciz işlemiyle ilgili şunları söyledi: “Bu kişiler daha önce de kulübe haciz işlemi için gelmişlerdi. Ancak, biz borcumuzun arkasında olduğumuzu, ödeyeceğimizi ifade etmiştik. Biz yine söylüyoruz.

Bu borç kulübün borcudur, ödeyeceğiz. Ancak, burada yapılan, son derece çirkin ve kulübü yıpratmaya yöneliktir. Mersin İdman Yurdu’nun soyunma odasına girilerek, futbolculara ait formaların ve malzemelerin haczedilmesini son derece çirkin ve yakışıksız buluyorum.

Kulübe gidilir, masası, sandalyesi alınır, ama, bir futbolcunun forması haczedilemez. Biz de yasal haklarımızı kullanacağız.”

Ali ŞEN-Mustafa İNSAN/ MERSİN (DHA)

Haberin Devamı