Dünya Merkel'den önemli itiraf

Merkel'den önemli itiraf

Paylaş
Merkel'den önemli itiraf

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesinde çok kültürlülüğün başarısız kaldığına inandığını söyledi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Potsdam kentinde Hıristiyan Birlik partilerinin (CDU/CSU) gençlik kolu olan Junge Union'un (JU) düzenlediği olağan yıllık toplantısında yaptığı konuşmada, Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Horst Seehofer'in ''Çok kültürlülük tümüyle başarısız kaldı'' şeklindeki görüşlerini destekledi.

Haberin Devamı

Göçmenlerin, yasalara uymanın yanı sıra Almancayı da çok iyi öğrenmesi gerektiğini belirten Merkel, göçmenlerin teşvik edilmesi, kendilerinden aynı zamanda bazı şeylerin talep edilmesi gerektiğini, göçmenlerden bazı şeyleri talep etme politikasının geçmişte yetersiz kaldığını savundu.

MESUT ÖZİL'E GÖNDERME

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un, İslamiyet'in Almanya'nın bir parçası olduğu şeklindeki sözlerini ise doğru bulduğunu ifade eden Merkel, ''Bunu sadece Mesut Özil'de görmüyoruz'' diye konuştu.

Almanya'da son yapılan bir araştırma, ekonomik krizin bir sonucu olarak ülkede aşırı sağcılığın arttığını ortaya koymuştu.

Alman Sosyal Demokrat Parti'ye (SPD) yakınlığıyla bilinen Friedrich Ebert Vakfı tarafından yapılan araştırmaya göre, her 3 Alman'dan biri, ülkesinin "fazlaca yabancılaştığına" inanıyor ve her 10 kişiden biri ülkede diktatörlük istiyor.

Haberin Devamı

Araştırma ülkedeki Müslümanlara yönelik çarpıcı düşünceleri de ortaya koymuştu. Buna göre halkın yüzde 58'i Müslümanların ibadetinin büyük ölçüde kısıtlanması gerektiğine inanıyor. Doğu eyaletlerinde bu oran yüzde 75'e kadar yükseliyor.

(NTVMSNBC)