Gündem Merkel Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ne istedi?

Merkel Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ne istedi?

Paylaş
Merkel Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ne istedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in kendisinden tutuklu gazeteci Deniz Yücel'i bırakmasını istediğini de açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonu'nda "İnsan İçin Orman Ekonomi İçin Orman" programında konuştu. Hedefinde Avrupa ülkeleri vardı. '16 Nisan'dan sonra konuşacağız, bu devran böyle gitmez' diyen Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in kendisinden tutuklu gazeteci Deniz Yücel'i bırakmasını istediğini de açıkladı.

İşte o açıklama...

"Alman Konsolosluğu'nda ajan terörist bir ay saklanıyor. Sonra Merkel onu bırakmamızı istiyor. Bizde yargı bağımsızdır dedim.

Siz bize nasıl davranırsanız bizden de aynı muameleyi görürsünüz. Bundan sonra ülkemizdeki çeşitli sıfatlar altında ajanlık yapan hiç kimseye izin verilmeyecektir.

AB üyelik süreciymiş, geri kabul anlaşmasıymış. Artık hiçbiriyle bizi tehdit edemeyecekler, bitti o iş. 16 Nisan'da şu sisteme bir geçelim ondan sonra farklı bir Türkiye doğacak.

Tüm dünya duysun: Tek millet için evet mi? Tek bayrak için evet mi? Tek vatan için evet mi? Tek devlet için evet mi? Bugün aynı zamanda Nevruz, Hacı Bektaş ile sesleniyoruz. "