Gündem Melisa'yı iğne mi öldürdü?

Melisa'yı iğne mi öldürdü?

Paylaş
Melisa'yı iğne mi öldürdü?

Melisa'yı iğne mi öldürdü?

İstanbul'da öksürük şikayetiyle hastaneye götürülen 16 aylık Melisa Yıldız yapılan iğne yüzünden hayatını kaybettiği ileri sürüldü. Babası Mehmet Yıldız, Penisilin adı verilen iğne nedeniyle vücudunda morarma başlayan Melisa'nın, ikinci kez aynı iğnenin yapılması üzerine komaya girdiğini savundu. Bir ay süreyle yaşam mücadelesi veren Melisa, dün, yaşam mücadelesini kaybetti.

Haberin Devamı

Adli Tıp önünde gözyaşları içinde Melisa'nın başına gelneleri anlatan babası Mehmet Yıldız, bebeğini 18 Kasım 2009 günü Bayrampaşa Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniği’ne götürdüğünü, burada muayene edilen Melisa bebeğin boğazında iltihap oluştuğu teşhisi konulduğunu bebeğe ilaç ve iğne yazıldığını kaydetti. Yazılan ilaçları ve iğneyi aldığını söyleyen baba Mehmet Yıldız, "Aynı hastanenin acil servisinde kızıma aynı iğne yaptılar. Kızımı alarak eve döndüm. Ancak bu sırada kızımın vücudunda morarmalar olduğunu fark ettik. Çocuğu hemen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne götürdük. Burada da muayene ettiler. Bebeğin hiçbir şeyi olmadığı söylendi. Bunun üzerine tekrar eve döndüm" dedi.

"İKİNCİ KEZ AYNI İĞNE YAPILDI"

Haberin Devamı

Her geçen saat bebeğin vücudundaki morarmaların arttığını söyleyen Mehmet Yıldız "Sabah saatlerinde kızımı bu kez Bağcılar Kemalpaşa Sağlık Ocağı’na götürdüm. Buradaki doktor morarmaların ateşten meydana geldiğini söyleyerek aynı iğneyi yaptı" dedi. Öğle saatlerinde Melisa’nın vücudundaki morarmaların ve ateşin daha da arttığını ve kızının nefes almakta zorlandığını fark eden Mehmet Yıldız, bu kez de kızını Bakırköy Yenimahalle Doğum Hastanesi’ne götürdü.

Buradaki ilk müdahalede çocuğun durumunun kritik olduğu ifade edildi. Yoğun bakım ünitesine alınması gerektiği söylenen Melisa bebek, hastanenin ambulansıyla Bakırköy Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yoğun bakıma alınan Melisa’nın beyin fonksiyonlarını yitirdiği ve hiçbir tedaviye cevap vermediği söylendi.

Mehmet Yıldız, bir aydır yoğun bakımda yaşam mücadelesini veren Melisa'nın cesedini Adli Tıp Kurumu’na getirdi. Burada yapılacak otopsi sonucu Melisa’nın kesin ölüm nedeni belirlenecek.

Fabrika işçisi olan Mehmet Yıldız, doktorların yeteri kadar ilgilenmediğini iddia etti. Mehmet Yıldız, "Bakırköy Devlet Hastanesi’nde bize enfeksiyon dediler başka bir şey söylemediler. İğne vurulduktan sonra boğazındaki enfeksiyonun bütün vücuda yayılmış dediler" diye konuştu. Daha önce kızında hiçbir rahatsızlık olmadığının altını çizen Mehmet ıldız, "Sadece bir öksürüğü vardı. Daha önce hiç doktora da gitmemiştik. İlk iğneden sonra morarmalar başlayınca Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne gittik. Çocuğumu muayene eden doktora reçeteyi gösterdik. 'İç ateşten olabilir, alın götürün çocuğunuzu hiçbir şeyi yok. Sabah başka doktora gidiyorsunuz akşam buraya geliyorsunuz doktor mu beğenmiyorsunuz' diye bizi azarladı" dedi.

Haberin Devamı

Kızı yoğun bakımda yaşam mücadelesi verirken, başına gelenleri bir dilekçe ile valiliğe bildiren Mehmet Yıldız, sorumlular hakkında şikayetçi olacaklarını söyledi.

Ozan URAL/İSTANBUL, (DHA)