Gündem Melike Nur bebek, organlarıyla başka bebekleri yaşatacak

Melike Nur bebek, organlarıyla başka bebekleri yaşatacak

Paylaş
Melike Nur bebek, organlarıyla başka bebekleri yaşatacak

Melike Nur bebek, organlarıyla başka bebekleri yaşatacak

Konya’da sekiz gün yoğun bakımda kaldıktan sonra beynindeki sıvı toplanmasına bağlı beyin ölümü gerçekleşen 7 aylık Melike Nur bebeğin karaciğeri, 7 aylık başka bir bebeğe nakledilmek üzere İstanbul’a götürüldü.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Doğanhisar ilçesinde oturan Abdullah ve Ayşegül Taş çifti, doğuştan beyninde sıvı toplanması rahatsızlığı bulunan bebekleri 7 aylık Melike Nur’u, tekrar rahatsızlanınca sekiz gün önce Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü.

Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Melike Nur’un beyin ölümü gerçekleşince doktorlar, bebeğin organlarının bağışlanması konusunda üç çocukları olan Taş çifti ile konuştu.

Bunun üzerine Taş çifti, başka bebeklerin yaşaması için hiç düşünmeden çocuklarının organlarını bağışlamaya karar verdi.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu başkanlığında gerçekleştirilen operasyonla, Melike Nur bebeğin karaciğeri başarıyla alındı.

Haberin Devamı

Karaciğer, 7 aylık başka bir bebeğe nakledilmek üzere hava yoluyla İstanbul’a götürüldü.
Erikoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, beyinde sıvı toplanmasına bağlı yaşamını yitiren 7 aylık bebeklerinin organlarını bağışlayan aileye, verdikleri karardan dolayı organ bekleyen tüm hastalar adına teşekkür etti.

Karaciğerin İstanbul’da yine 7 aylık bir bebeğe nakledileceğini belirten Erikoğlu, "Din adamları ve gazeteciler organ bağışına çok büyük destek veriyor. Kadavradan nakiller artıyor" dedi.

Erikoğlu, SÜ Organ Nakli Cerrahı Yrd. Doç. Dr. Tevfik Küçükkartallar ile Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Fatma Şengül eşliğinde gerçekleştirilen operasyonda, bebeğin problemli olan böbreklerinin alınamadığı bildirildi.