Gündem Melih Gökçek'ten adaylık açıklaması

Melih Gökçek'ten adaylık açıklaması

Paylaş
Melih Gökçek'ten adaylık açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir dönem daha aday olduğunu söyleyerek, kayyum ve istifa iddilarının aslı astarı olmadığını, FETÖ’cülerin algı yönetimi yapmaya çalıştığını belirtti.

Melih Gökçek, 16 radyonun ortak yayınında dinleyicilerden gelen soruları cevaplandırdı. Gökçek, bir süredir ortaya atılan, "Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atandığı, kendisinin görevden alındığı yönündeki iddialara, "Aslı astarı yok, dimdik ayaktayız. Bir dönem daha adayım" cevabını verdi.


"ALGI YÖNETİMİ YAPIYORLAR"


Başkentlilerin WhatsApp uygulamasından gönderdiği tüm sorulara cevap veren Başkan Gökçek, ilk olarak, hakkında son zamanlarda sık sık ortaya atılan, "Büyükşehir’e kayyum atandı, tutuklandı, görevden alındı gibi iddiaların sorulması üzerine, Sevenimiz de var, sevmeyenimiz de var. Özellikle de bizden son derece rahatsız olanlar var. Bilhassa FETO’cular. Bunlar insanlarda tereddüt meydana getirmek, sosyal medyada ’acaba mı’ dedirtmekten keyif alıyorlar. Bir algı yönetimi yapmaya çalışıyorlar" cevabını verdi.


"ASLI ASTARI YOK"


Ortaya atılan bu iddialara ilişkin, ’Aslı yok astarı yok. Tutarsa tutar, tutmazsa tutmaz, milletin kafası bulansın, gerisi önemli değil’ değerlendirmesinde bulunan Başkan Gökçek, "Tabii bunları söylerken, bizim yakınımızda dolaşıp, bizi sevmeyenler de var. Onlar da bu işlere balıklama atlıyorlar. Bu tarz iftiralar, her dönemde, her seçimde, her yerde oluyor" dedi. Bu iftiraları atanlar arasında CHP’lilerin de bulunduğunu kaydeden Başkan Gökçek, 2 yerel seçim öncesinde de benzer iftiralarla kendisini karalamaya çalışan CHP’lilerin, bu iddialarını ispatlayamadıklarının altını çizdi.

Ankara’da tek tek seçilen 450 kişinin, referandum öncesinde 601 bin konutu ziyaret ettiğini, kendisinin 23 miting yaptığını anlatan Gökçek, geçmiş yerel seçim sonuçlarını da tek tek sıralayarak, "Başarılı olduğumuz halde, bu eleştiriler CHP’liler, inşallah seçimlerde görürüz boyunuzun ölçüsünü" dedi.


HİTİT HEYKELİNİN HİÇBİR TARİHİ ÖZELLİĞİ YOK


Hitit Heykeli’nin Çorum’a taşınma söylemlerine ilişkin olarak da "Bu tarihi bir eser değil. Hiçbir tarihi özelliği yok. 1977’de yapılmış bir heykel. Tarihi özelliği olmadığı için rahatlıkla verilir. Hitit Heykeli’nin, Ankara’nın simgesi olmasıyla ne alakası var? Şu kadarını söyleyeyim; Verecek miyiz, vermeyecek miyiz öyle bir şey yok. Onlar dava da açıyorlarmış, bir bakarsın kazanırlar, mecburen tık diye veririz. Dava ayrı bir konu. Nazlıaka boşu boşuna hayıflanmasın, kendisine küçüğünden yaptırır ben gönderirim bir tane. Ben bir tane göndereyim, masasının üzerine koysun" diye konuştu.