Ekonomi Melih Gökçek: AVM'ler servis çalıştırabilir

Melih Gökçek: AVM'ler servis çalıştırabilir

Paylaş
Melih Gökçek: AVM'ler servis çalıştırabilir

Melih Gökçek: AVM'ler servis çalıştırabilir

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, alışveriş merkezleri (AVM) ile büyük marketlerin izinsiz servis taşımalarına karşı olduklarını, belirlenen kaidelere uymak kaydıyla servislerin çalıştırılabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Gökçek, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında ve vatandaşlar arasında servislerle ilgili konunun yanlış anlaşıldığını ve "servis araçlarının kaldırıldığı" gibi bir düşüncenin hakim olduğunu ifade etti.

Açıklamada, "Alınan kararda, AVM ve büyük marketlerin müşterilerine uyguladığı servis hizmetlerinde herhangi bir kısıtlama yok. Tıpkı diğer servislerin yaptığı gibi bu servisler de yasanın gerektirdiği tarzda çalışmak zorundalar" ifadelerine yer veren Gökçek, AVM ve büyük marketlerin servis çalıştırmalarının değil, izinsiz çalışmalarının yasaklandığını, belirlenen kaidelere uymak kaydıyla rahatlıkla servis çalıştırabileceği kaydetti.
Gökçek, açıklamada şunlara yer verdi.

Haberin Devamı

"Bu araçların kaldırıldığı düşüncesini, belli bir harç ödemek istemeyen, dolmuş gibi çalışan, gelişi güzel bir şekilde servisçilik yapan araç sahipleri çıkardı. ’Kaldırma’ diye bir şey yok. Sadece, izin almalarını ve kaidelere uymalarını istiyoruz. İzin aldıkları takdirde bütün AVM ve marketler rahatlıkla servis çalıştırabilirler. Belediye Meclisinin onayıyla uygulamaya konulan karar gereği servis araçlarının güzergahlarını Büyükşehir Belediyesine bildirmeleri gerekiyor. Burada amacımız vatandaşlarımızın daha güvenli bir şekilde bu servis araçlarını kullanmalarını sağlamak. Çünkü bu araçlar izinsiz bir şekilde, gelişi güzel çalışıyorlardı. Artık bunun önüne geçeceğiz ve belirli bir düzen içerisinde çalışmalarını sağlayacağız."