Bilim - Teknoloji Meizu, 18:9 ekranlı bir telefon üzerinde çalışıyor
Paylaş
Meizu, 18:9 ekranlı bir telefon üzerinde çalışıyor

Çin kaynaklı sızdırılan son bilgilere göre, Meizu şu aralar yeni bir akıllı telefon modeli üzerinde çalışıyor. Yeni model, 18:9 ekran oranı ve yenilenen tasarım çizgisi ile dikkatleri üzerine çekecekmiş gibi görünüyor

2017 ile birlikte akıllı telefon pazarına 18:9 ekran oranına sahip telefonların hakim olmaya başladığını gördük. Artık çıkan tüm üst segment telefonlar bu yeni ekran oranı ile raflardaki yerini alıyor. Haliyle birçok akıllı telefon üreticisi de bu akıma ayak uydurmuş durumda. Şimdiye kadar uydurmayanlar da 2018 ile birlikte bu inatlarından vazgeçecek gibi görünüyor. Bu firmalardan birisi de Meizu.

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Meizu, 18:9 ekran oranını kullanmakta pek de aceleci davranmadı. Zira diğer Çinli üreticilerin bu konuda ellerini daha hızlı tuttuğunu söylemek mümkün.

Çin kaynaklı sızdırılan son bilgilere göre, Meizu şu aralar yeni bir akıllı telefon modeli üzerinde çalışıyor. Yeni model, 18:9 ekran oranı ve yenilenen tasarım çizgisi ile dikkatleri üzerine çekecekmiş gibi görünüyor.
Bilindiği üzere Meizu’nun tüm telefonlarında parmak izi okuyucusu, ekranın hemen alt kısmında bulunuyordu. Fakat yeni modelde parmak izi okuyucusunun telefonun arka kısmına, çift kamera modülünün hemen altına yerleştirildiği görünüyor. Açıkçası parmak izi okuyucusunun kameranın hemen altına yerleştirilmesi kullanım kolaylığı açısından pek de iyi olmamış.

Meizu’nun yeni tasarım çizgisindeki ilk modelinin 2018’in başlarında satışa sunulması bekleniyor. Telefon hakkında daha fazla bilginin önümüzdeki günlerde su yüzüne çıkması umulmakta. Zira şimdilik cihazın ismini bile bilmiyoruz. Genel kanı fotoğrafları sızdırılan cihazın Meizu MX7 ismini taşıyacağı yönünde.

Samsung Galaxy S9, fark yaratacak özelliklerle gelebilir

Haberin Devamı