Siyaset 'Mehmetçik ve gerillaya ortak yemek vereceğim'
Paylaş
'Mehmetçik ve gerillaya ortak yemek vereceğim'

KCK operasyonunda gözaltına alınıp sirbest bırakılan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak 'kahraman' gibi karşılandı

PKK'nın Türkiye yapılanması olan Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) operasyonunda gözaltına alınan ve daha sonra çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Siirt’te coşkuyla karşılandı. KCK operasyonuna tepki gösteren Sadak, “Gabar Dağı’nda, Gabar’ın tam ortasında Mehmetçiklerle, gerillalarla ortak yemek vereceğim” dedi.

Sadak, PKK yöneticileri Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal’la yaptığı telefon görüşmelerine ilişkin ise, Zübeyir Aydar’ın aile dostu olduğunu ifade ederek, imkanı olması durumunda Aydar’a, 5 kasa zivzik narı göndereceğini söyledi.

Haberin Devamı

2 BİN KİŞİYE KONUŞTU

PKK’nın şehir yapılanması KCK/TM’ye düzenlenen operasyonda 9 belediye başkanıyla birlikte gözaltına alınan ve daha sonra tutuklama istemiyle çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Siirt’te coşku ile karşılandı. Uzun bir araç kuyruğuyla Siirt’e gelen Sadak’ı, vatandaşlar, ‘Sadak’a uzanan eller kırılsın’ sloganları ile karşıladı. Siirt Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişiye konuşan Sadak şunları söyledi:

“Çok yanlış yapıyorlar, çok yanlış düşünüyorlar. Ateşe körükle gidiyorlar. Bu halkın iradesini kırılmayacaklarını bildikleri halde halkın iradesiyle oynuyorlar. Mehmet Sincan’ı meydanlarda katlettiler. Kürt halkının siyasi iradesini tahammülsüz göstererek, gecenin saat 4’ünde esasen Selim Sadak’ın kapısını değil Siirt halkının demir kapısını kırdılar. Ne için bunlarla uğraşıyorlar. Halkı tahrik etmek için, halkı provoke etmek için yapıyorlar. Ama asla provokasyona gelmeyeceğiz, bu halk örgütlü bir halktır. Bu oyunlar gelmeyecek.”.

Haberin Devamı

‘AÇILIMI YAPACAK KÜRT SİYASETÇİLERDİR’

Sadak, demokratik açılım konusunda da İçişleri Bakanı'na da seslenerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yapacaksan tam yap, ya da hiç yapma. Selim Sadak’ın evinin çelik kapısı gece saat 4’ te kırılıyor, çelik kapı kırılacak ses çıkarmAyacaksın. Başı eğilerek arabaya sokulacak ses etmeyeceksin. Ondan sonra ellerine kelepçe takılacak, ‘Bu hiç hoş olmamış’ diyeceksin. Öyleyse o kapı kırmayı meşru mu görüyorsun. Tüm belediye başkanları ve saygın tüm siyasi oluşumlarının kadrolarını cezaevine tıkacaksın. Lütfen açılımdan bahsetme. Açılımı yapacak, barışı sağlayacak, Kürt halkını, Türk halkının birlikteliği içerisinde ülkeyi demokratikleştirecek içerdeki Kürt siyasetçileridir, Selim Sadak’lardır.”

Siirt Belediye başkanı Sadak, gözaltına alınma gerekçelerini de anlatarak şöyle konuştu:

“Selim Sadak, Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal ile telefon görüşmesi yapmış. Zübeyr Aydar hepinizin sevgili milletvekiliydi. Onunla birlikte parlementoda çalıştım. Keşke imkanım olsa ona şimdi 5 kasa zivzik narı yollasaydım. Aile dostumdur, çalışma arkadaşımdır. Benim Zübeyir Aydar’la görüşmelerim dostani ve arkadaşlık ilişkileridirler. Ya ayıp değil mi bundan dolayı yargılıyorlar Selim Sadak’ı? Neymiş ben Ahmet Türk ve Emine Ayna ile telefon görüşmesi yapmışım. Belediye’de birisi hırsızlık yapmış da bana mal etmişler ben bundan korkuyordum. Ya Ahmet Türk ve Emine Ayna, Kamuran Yüksek ile telefon görüşmesi ekmek su kadar farz değil midir? Benim başımı eğerek götürdüler. Selim Sadak’ın anlayışı, Selim Sadak’ın arkadaşlarının anlayışı, amaçları, er geç barışı yakalayacak. Gabar dağında Gabarın tam ortasında Mehmetçiklere ve gerillalara ortak yemek vereceğim. İşte bundan korkanlar, Selim Sadak’ı halktan koparmaya çalışıyorlar, koparamazlar bu ülke barışına ulaşacak, bu ülke kardeşliğini oluşturacak bu ülke demokratikleşecek. Ergenekon’un çocukları açıkta kalacak.”

Haberin Devamı

Turan KOYUNCU/SİİRT, (DHA)