Siyaset Mehmet Ali Şahin'den Fatma Şahin'e övgü
Paylaş
Mehmet Ali Şahin'den Fatma Şahin'e övgü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in bakanlığa şahsiyet kazandırdığını belirtti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in bakanlığa şahsiyet kazandırdığını belirterek, "Şehit yakınlarımız ve gazilerimizin sorunlarını çözmede çok başarılı adımlar attı. Çalışmalarından dolayı kendisiyle iftihar ediyoruz" dedi.

Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi İzzettin Küçük’ün bir rezidans da şehit aileleri ve gazilere verdiği iftara katıldı. İftar sonrasında konuşan Şahin, şehit yakınları ve gazilere hep sahip çıktıklarını belirterek, "Hangi hükümet döneminde olursa olsun imkanlar nispetinde şehit yakınlarımıza ve gazilerimize hizmet için devlet imkanları seferber edilmiştir. Ancak siz şehit aileleri ve gazi yakınları biliyorsunuz ki, son 11 yıl içerisinde çok önemli yasal düzenlemeler yapıldı" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Şehit Aileleri ve Gaziler Daire Başkanlığı’nın kurulduğuna anlatan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Artık siz bürokrasiyle boğulmayacaksınız. 70 ayrı mevzuat bir tek mevzuata dönüştürüldü. Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin gerçekten büyük bir dirayetle konuları çok iyi takip ederek bakanlığına şahsiyet kazandırdı. Şehit yakınlarımız ve gazilerimizin sorunlarını çözmede çok başarılı adımlar attı. Biz milletvekili arkadaşları olarak çalışmalarından çok memnunuz, çalışmalarından dolayı kendisiyle iftihar ediyoruz."

Torba Kanun içerisinde şehit yakınları ve gaziler ile ilgili önemli düzenlemelerin yapıldığını açıklayan Şahin, "Başbakanımız ’Bunlar çıkmadan meclis tatile girmeyecek’ dedi. Nitekim ayın ortasına kadar çalışarak TBMM’den bunları çıkarttık. Şeref aylığı vardı, eskiden beri verilir bu aylık. Şehit yakınlarından bir kişiye istihdam hakkı tanınırdı, biz bunu geçtiğimiz temmuz ayında ikiye çıkardık.

Gazilerimize de kendilerine istihdam hakkı tanıyan düzenlemeyi bir ay önce gerçekleştirdik. Aynı zamanda son yasayla başka bir şey daha yaptık. Terörle mücadele kapsamı dışında Silahlı Kuvvetler’de görev yapan askerlerimiz ile emniyet teşkilatında görev yapan emniyet mensuplarımız, terörle mücadele kapsamı dışında şehit olduğu taktirde söylediğim imkanlardan yararlanamıyordu, gazilerimiz de yararlanamıyordu. Yasayla bunlara da aynı hakkı tanıdık. Bu 35 bin insana istihdam demek."

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA)

Haberin Devamı