Yazgülü Aldoğan Medya, Erzurum'u görmüyor!
HABERİ PAYLAŞ

Medya, Erzurum'u görmüyor!

Erzurum’da neler olup bittiğini merak etmiyor musunuz? Ben çok merak ediyorum! Tamam, açılışa gittim, kış sporlarına ilgi duyuyorum, ama bunun ötesinde, Türkiye’nin imza attığı en büyük uluslararası organizasyonlardan biri olduğu ve oraya bunun için çok büyük yatırım yapıldığı için merak ediyorum. Ayrıca bu sporların ne kadar seyirlik olduğunu da biliyorum, Eurosport’da başka ülkelerde yapılanları az mı seyrediyorduk? Bu kez bizde oluyor ve maşallah Türk basınında tık yok! Spor sayfalarında varsa yoksa futbol. Ekranlarda hiç bir şey yok! Güya TRT 3 canlı veriyormuş, neyi veriyorsa, onda da bir şey yok. Sanki Erzurum’da bütün dünyanın gençleri yarışmıyor.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Gazeteye gelip ajansların geçtiği fotoğraflara baktım, o kadar güzel ki, seyrine doyum olmuyor. Üstelik de arkada büyük bir seyirci kalabalığı var, Erzurumlular, kadınıyla, genciyle, çocuğuyla ilgi gösteriyor, gidip seyrediyor karşılaşmaları. Bizim sayfalarda ise sadece başarısızlık öyküleri ve dudak bükme. İyi güzel de, bizim bu yarışlara ev sahibi ülke olmasak katılma şansımız bile olmazdı ki! Ne zaman kuleden atladı sporcularımız, ne zaman o adını bile yeni öğrendiğimiz sporları yapmaya başladılar? Dün bir, bugün iki. Bundan sonra olacak. Sporcu, fabrikada yapılmıyor, uzun ince bir yol. Bizimkiler bir kaymayı bilir, bir mukavemeti. Onda da eh işte.

Gençlerimizi futbol dışında bir spor dalında başarılı olmaya özendiriyor muyuz? Ne gezer! Varoş gençleri olmasa tekvando gibi Uzak doğu sporları olmazdı. Halter, vücut bozuyor diye istemiyorlar. Güreş, köylü işi. Basket, tenis aslanın ağzında. At, zengin işi. Yüzme? Kim sponsor olacak? Kış sporları? Uludağ’da mı çalışsaydılar? Ama artık var. Erzurum var, yeni açılan bir çok pist var. Kış sporlarına gençlerin, hatta çocukların ilgisini çekmeliyiz, teşvik etmeliyiz, kahraman olacaklarına inandırmalıyız ki o kuleden de atlasın, havada kayağıyla takla da atsın, sporcumuz olsun. Bunda da bize iş düşüyor, medyaya. Hadi bakalım!

Nefes bile alınamaz!

Beyoğlu Semt Dernekleri Platformu uyarıyor: Beyoğlu’nun 17 yıldır beklediği plan hazır; ama hiç bir sivil toplum örgütünün fikri alınmadan hazırlanan planla Beyoğlu’nda bir karış yeşillik kalmayacak. Cihangir, Galata, Gümüşsuyu, Tarlabaşı, Kasımpaşa’da oturuyorsanız sözüm size. Beyoğlu’nu yeniden yapılandıran plan 14 Ocak’da askıya çıktı ve bir aylık itiraz süresinin yarısı geçti bile. Dernekler uyarıyor: Bu plan uygulanırsa Beyoğlu’nda nefes alacak, depremde kaçacak boş yer kalmayacak. Roma Bahçesi, Tophane Parkı, Ege Bahçesi hatta Taksim Gezisi’ne Sosyal tesisler yapılacak. Galata, Cihangir, Tophane gibi henüz konutların olduğu alanlar “ticaret ve turizm alanı”na dönüştürülüyor.

Haberin Devamı

Buraların yeni bir Ortaköy Meydanı ya da Talimhane olması kaçınılmaz! Zaten Galata Kulesi’nin çevresi, Tarlabaşı, Kasımpaşa, Emek Sineması’nın çevresi gibi bölgeler, “Yenileme, Özelleştirme ve Turizm alanı” kapsamına alınmış. Yani buralardaki parsellere el konulabilir, mülkiyetleri değiştirilebilir! Eski kentin en çok camisinin olduğu bu ilçeye kimisi ihya adı altında 9 adet daha yeni camii yapımı öngörülüyor, bunların içinde tartışmalı Taksim Camii de var! Galatasaray Lisesi’nin arka duvarına ve Sıraselviler’e olmak üzere tam 9 adet katlı otopark yapılacak.

Haberin Devamı

Buraları zaten sıkışık, park kalmayacak ama otopark olacak. Doğan Apartmanı’nın otopark olarak kullanılan yan cephesi de imara açılıyor. Ve daha neler neler. Son durum hakkında bilgi ve hukuki destek almak için semtinizdeki dernekleri arayabilir, www.beyoglukorumaplanlari.blogspot.com adresini izleyebilirsiniz. Sonra ağlasanız da işe yaramayacak!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder