Gündem Medusa'yı çalıp balyozla kırmışlar!

Medusa'yı çalıp balyozla kırmışlar!

Paylaş
Medusa'yı çalıp balyozla kırmışlar!

Datça ilçesinde çalınan Medusa heykeli Düzce'de bulundu. Hırsız gençler, bavula sığmadığı için heykeli balyozla iki parçaya bölmüş!

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, Antik Knidos Kenti kazıları sırasında ortaya çıkan ve belediye hizmet binası önünde açıkta sergilenen Roma Dönemi'ne ait, üzerinde Medusa başı motifi bulunan iki bin yıllık mermerin 20 gün önce çalındığı ortaya çıktı.

İhbar üzerine harekete geçen polis, olayla ilgili biri Düzce'de, ikisi Datça'da olmak üzere üç kişiyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

'TAŞ KESİLMEKTEN' DE KORKMADILAR!

Datça Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı araştırmada, Yunan mitolojisinde bakışlarıyla her şeyi taşa çevirebildiğine inanılan Medusa'nın heykeli Datça Belediyesi önünden O.G(19) ile A.Ç (18) tarafından çalındığı tespit edildi. Tarihi eserin O.G'nin dayısı M.T'ye teslim edildiği anlaşıldı. Çalındıktan sonra kırılan Medusa başı, Düzce'ye bağlı Esençam köyündeki bir evin bahçesinde gömüldüğü yerden çıkarılarak Datça'ya getirildi.

Zanlılardan M.T. polise, Medusa başını, bavula sığmadığı için her iki tarafından balyozla kırdığını anlattı. Zanlılar hakkında hırsızlık ve tarihi niteliğe sahip esere zarar vermek suçlarından işlem yapıldı.