Ekonomi Medical Park'a Amerikalı ortak

Medical Park'a Amerikalı ortak

Paylaş
Medical Park'a Amerikalı ortak

Sancak İnşaat ile yüzde 50-50 ortaklıkla 3 yıl önce kurulan Medical Park, yüzde 40 hissesini devrederek bünyesine Amerikalı Carlyle Grubu'nu ekledi. Yeni ortaklık çerçevesinde Medical Park uluslararası marka olmayı planlıyor

YÜZDE 40 HİSSESİNİ DEVRETTİ

Haberin Devamı

Türkiye’de 13 hastanesiyle hizmet veren Medical Park, bünyesine kattığı Amerikalı ortağı Carlyle Group ile yurtdışına açılmaya hazırlanıyor. İki yıl içinde 200 milyon dolarlık yatırımla 7 hastane daha açacak olan Medical Park, yurtdışında Kuzey Afrika, Orta Doğu, Kafkas ve Balkan ülkelerine yoğunlaşacak. Medical Park, 3 yıl önce Sancak İnşaat ile yüzde 50-50 ortaklık anlaşmasıyla faaliyete başlamış, birkaç ay önce kesinleşen yeni ortağı Carlyle’a yüzde 40 hissesini devretmişti.

6 BİN ÇALIŞANI BULUNUYOR

Hizmete başlamalarından bu yana 3 bin yatak kapasitesine ve 6 bin çalışana ulaştıklarını belirten Medical Park Hastaneler Grubu Başkanı Muharrem Usta, “Türkiye’de tüm sektörlerde en fazla istihdam yaratan kuruluşlar listesinde ilk 50 içindeyiz” dedi. Grubun 2009’u 500 milyon lira ciro ile tamamlayacağını söyleyen Usta, “Türkiye’de 400 özel hastane var. Bizim payımız yüzde 3.5 görünüyor ama biz büyük hastaneler inşa ediyoruz. Bu şekilde bakıldığında yüzde 10’luk bölümü kapsıyor” dedi.

Haberin Devamı