Siyaset Meclis'te 'Loca' krizi
Paylaş
Meclis'te 'Loca' krizi

TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Meclisin açılışının 91. yıldönümü dolayısıyla özel gündemle toplandı

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in çağrısıyla olağanüstü toplanan Genel Kurul, 23. Dönemin son birleşiminde yaklaşık 1,5 saat çalıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kendisine ayrılan locada yerini almasından sonra birleşimi açan Şahin, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Daha sonra sırasıyla AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile DSP adına İstanbul Milletvekili Hasan Macit konuştu.

TBMM’de temsil edilen BDP ve TP adına konuşma yapılmadı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının toplantıyı izlemeye gelmediği Genel Kurulda, milletvekillerinin katılımının az olduğu gözlendi.

Ağırlıklı olarak seçimlerde aday gösterilenlerin yer aldığı birleşimde, AK Parti, CHP ve MHP listelerinde yer verilmeyen bazı milletvekillerinin de olduğu görüldü. Kılıçdaroğlu ile Bahçeli, birleşimin ardından Genel Kurul salonundan çıkarken, tokalaştıktan sonra kısa süre sohbet etti.

Haberin Devamı

GENÇ’İN İTİRAZI

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Şahin’in konuşmasının ardından ayağa kalkarak, toplantıyla ilgili "usul hatası yapıldığını" ileri sürdü. Genel Kurulun olağanüstü toplanması nedeniyle, toplantı yeter sayısının aranması gerektiğini savunan Genç, Anayasa ve İçtüzüğün ihlal edildiğini söyledi.

TBMM Başkanı Şahin, konuyu toplantı öncesinde bürokratlarla görüştüğünü, Genel Kurulun önceki dönemlerde yoklamasız açıldığını hatırlatarak, uyarısı için Genç’e teşekkür etti. Şahin, birleşimi kapatırken milletvekillerine başarılar diledi

YÜKSEK YARGI LOCASINDAKİ ÇİFT

Öte yandan, başörtülü bir kadın ile eşi, Genel kurulda resmi erkana ayrılan locaya gelerek oturdu. Çift, Başbakan Erdoğan’ın konuşması sırasında görevlilerin uyarısıyla locadan çıkarıldı.

Bu kadının Sayıştay Üyesi Necla Eroğlu, eşinin de Antalya’da bir hastanenin başhekimi olduğu öğrenildi. Çiftin locadan çıkarılması sırasında görevlilerle kısa bir tartışma yaşamaları, Genel Kurul salonundakilerin de dikkatini çekti.

Parti yöneticileri, liderlerin yanına giderek konuyla ilgili bilgi verdi. Başbakan Erdoğan, Genel Kuruldan ayrılırken, gazetecilere, "hareketliliğin nedenini" sordu. Gazeteciler de Erdoğan’a, Genel Kurulda yaşanan durumu anlattı. Öte yandan, MHP Genel Başkanı Bahçeli, kulisten ayrılırken, bir soru üzerine, Başbakan Erdoğan’a yarın İzmir’den yanıt vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

Bir süre önce geçirdiği trafik kazasında yaralanan MHP Çanakkale Milletvekili Mustafa Kemal Cengiz de uzun aradan sonra Meclise geldi. Listede yer almayan milletvekilleri, Genel Kurulda fotoğraf çektirirken, toplantı sonrasında da birbirleriyle vedalaştılar. Milletvekilleri, kuliste, "Artık bir daha Meclise misafir olarak geliriz" diyerek espri yaptılar.