Eğitim - Kariyer MEB, BİMER üzerinden 42 binden fazla başvuruyu yanıtladı

MEB, BİMER üzerinden 42 binden fazla başvuruyu yanıtladı

Paylaş
MEB, BİMER üzerinden 42 binden fazla başvuruyu yanıtladı

MEB, bu yılın ocak-nisan ayları itibarıyla BİMER Sistemi'ne yapılan 42 bin 495 başvuruya ortalama 9 gün içinde yüzde 99,5 oranında cevap verdi. Başvuruların yüzde 94,8'i internetten, yüzde 5,2'si telefonla alındı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yılın ocak-nisan ayları itibarıyla Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) Sistemi'ne yapılan 42 bin 495 başvuruya ortalama 9 gün içinde yüzde 99,5 oranında cevapladı.

BİMER EĞİTİMİ VERİLDİ

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nce, başvuruların cevaplanma sürelerini kısaltmak, cevap kalitesini artırmak ve vatandaş memnuniyetini yükseltmek amacıyla Aydın'da düzenlenen Bilgi Edinme ve BİMER Eğitim Semineri'nde, 105 katılımcıya BİMER Sistemi ile ilgili eğitim verildi

Seminerde, MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Emine Azdiken 'Etkili İletişim Teknikleri ve Güzel Konuşma' dersi verdi.
Başbakanlık uzmanları tarafından katılımcılara 'BİMER', 'BİMER Sistemi Mevzuatı', 'BİMER kullanımı ile ihbar ve şikayet başvurularının değerlendirilmesi' başlıklarında eğitim verildi.

Ayrıca BİMER'e Milli Eğitim Bakanlığı için yapılan başvurular ile bu başvurulara verilen cevaplarla ilgili veriler de açıklandı.

Haberin Devamı