Kültür - Sanat Masumiyet Müzesi, Paris’teki Picasso Müzesi’ne ilham kaynağı oldu
Paylaş
Masumiyet Müzesi, Paris’teki Picasso Müzesi’ne  ilham kaynağı oldu

Picasso Müzesi sanat yönetmeni Orhan Pamuk’un 2012’de İstanbul’da açılan Masumiyet Müzesi’nden ilham aldıklarını açıkladı

Ünlü ressam Pablo Picasso’nun 5000’i aşkın eserini barındıran Paris’teki Picasso Müzesi, beş yıllık genişletme ve yenilenme çalışmalarının ardından yeniden sanatseverlerle buluşmuştu. Müzenin sanat yönetmeni Laurent Le Bon, müzenin yeni düzenlenmesinde Orhan Pamuk’un 2012’de İstanbul’da açılan Masumiyet Müzesi’nden ilham aldıklarını açıkladı.

Daha önce Paris’teki Louvre ve Versailles gibi müzelerde kuratörlük ve Centre Pompidou Modern Sanatlar Müzesi’nde de sanat yönetmenliği yapan Le Bon, geçtiğimiz günlerde Alain Elkann’a verdiği ve İtalyan La Stampa Gazetesi’nde de yayımlanan röportajında Masumiyet Müzesi’nden ilham alma nedenlerini şu sözlerle anlattı:
“Picasso Müzesi’nin büyük bir sanatçıya adanmış küçük bir müze olmasının getirdiği bir avantajı var. Artık müze ziyaretçileri daha samimi ortamlardan hoşlanıyor. Aynen Türk yazar Orhan Pamuk’un İstanbul’daki Masumiyet Müzesi’ni kurarken yaptığı gibi... “

Le Bon, Fransız Babam ve Uzun Bir Yaz romanlarıyla ülkemizde de tanınan Amerikalı romancı ve gazeteci Elkann’a verdiği röportajını şu sözlerle tamamladı: “Pamuk, ziyaretçiler için Louvre, Centre Pompidou ya da Moma gibi büyük müzelerden daha farklı bir deneyim sunuyor, bir hikâye anlatıyor. Biz de bunu örnek aldık.”

Haberin Devamı