Spor Masa tenisinde Çin istilası

Masa tenisinde Çin istilası

Paylaş
Masa tenisinde Çin istilası

Masa tenisinde Çin istilası

Masa Tenisi denilince Dünya’da akla gelen ilk ülke olan ve bu spor branşında yetiştirdiği sporcu sayısıyla dikkat çeken Çin, Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası’na da damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Geçen ay Çek Cumhuriyeti’nin Ostrava kentinde düzenlenen Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası’nda mücadele eden 40 ülkeden 11’i takım kadrolarında toplam 23 Çinli sporcuya yer verdi.

Şampiyonaya katılan ülkelerden Hırvatistan, Avusturya, Kıbrıs Rum kesimi, Almanya, Lüksemburg, Hollanda, Polonya, Portekiz, İspanya, Ukrayna ve Türkiye, Çinli sporcularla madalya mücadelesi verirken, söz konusu ülkeler arasında en çok Çin asıllı sporcu, Avusturya ve Türkiye’de yer aldı.
Şampiyonada Türkiye adına mücadele eden Çin asıllı sporcular Melek Hu ve Şirin He bayanlarda, Bora Vang ve Pengfei Jiang ise erkekler kategorisinde yarışırken, Avusturya’da ise bayanlarda Jia Liu ve Qiangbing Li erkeklerde de Weixing Chen Xiaoquan Feng, madalya için raket salladı.

Haberin Devamı

Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası’na 14’ü bayan 23 Çin asıllı sporcu katılırken, Türkiye ve Avusturya’nın ardından takım kadrolarında en çok Çinli isme yer veren ülkeler ise 3’er sporcuyla Hollanda, Polonya ve İspanya oldu.

Jiao Li, Jie Li ve Wai-Lung Chung Hollanda, Qian Li, Jie Xu ve Zeng Yi Wang Polonya, Fang Zhu, Yanfei Shen ve Wen He Zhi ise İspanya adına madalya mücadelesi verdi. Hırvatistan, Kıbrıs Rum kesimi, Almanya, Lüksemburg, Portekiz ve Ukrayna’nın takım kadrolarında ise sadece birer Çin asıllı sporcu yer aldı.

Özgüner Doğan / AA