Şirin Sever Marsık Sanat'tan itiraz var
HABERİ PAYLAŞ

Marsık Sanat'tan itiraz var

Haberin Devamı

Bu köşede dün arkadaşım Sinem'in 4 yaşındaki kızını İstanbul Levent’teki bir drama atölyesine götürdüğünü ve orada sekreter Mehtap Hanım ile yaşadığını söylediği olumsuzlukları yazmıştım.

Bugün de olayın muhatabı olan ‘Marsık Çocuk Sanat Merkezi'nin sahipleri Halide-Ümit Karaarslan çiftinin anlattıklarına yer vermek istiyorum...

Ümit Karaarslan şöyle diyor:

"Sinem Hanım ön görüşme için bize geldi. Görüştük. Sonra sekreterin yanına indi. Bu esnada iki çocuk sürekli kanepeden kanepeye atlıyormuş. O sırada birkaç anne de oradaymış. Annelerden birinin ayağındaki alçı yeni çıkmış. Çocuklar oradan oraya zıplarlarken bu annenin bacağına çarpmış.

Sekreter de sesini yükseltip sakin olmaları için uyarmış. Sinem Hanım’ın anlattığı gibi itme, sarsma, odaya kapatma kesinlikle yaşanmıyor. Bunu o anda orada bulunan anneler de doğruluyor. Böyle bir olay olsa, zaten anneler hemen müdahale etmezler miydi?”

‘VELİLER YANIMIZDA’

‘Marsık Çocuk Sanat Merkezi'nin diğer ortağı olan Uzman Pedagog Halide Karaarslan da şunları anlattı: “Sinem Hanım telefonun yüzüne kapatıldığı iddiası ile tekrar merkeze geliyor ve sekreter Mehtap Hanım ile sert bir şekilde tartışıyor.

Mehtap Hanım ‘Telefonu yüzünüze kapatmadım’ deyince de terbiyesizlik ve yalancılıkla suçluyor. Diğer anneler de bu ana tanık.

Avukatımız devrede, Sinem Hanım’a dava açacağız. Bizim tek amacımız çocukların gelişimlerine katkıda bulunmak, merkezden mutlu şekilde ayrılmalarını sağlamak.

Söz konusu olay ve gerçek dışı beyanlar bizi üzdü. Çocuklarını bize emanet eden ailelerin dün çıkan yazı sonrası bizi arayarak destek vermeleri, güven ve inançlarını belirtmeleri ise üzüntümüzü bir nebze olsa da hafifletti.”

TÜRKİYE'DEN DÜNYAYA YAYILAN GÜN: GLOBAL WELLNESS DAY

Konuya pat diye giriyorum... Bir Türk kadını, 5 yıl önce insanların hayatını değiştirmek için kolları sıvadı ve tek başına Global Wellness Day diye bir gün icat etti...

Ve bu gün yani Global Wellness Day; Türkiye’nin dünyaya armağan ettiği, 7 kıtada, 100 ülkede, 400 ayrı noktada kutlanan önemli bir gün haline geldi. Peki biz gurur duyulacak bu tablonun yeterince farkında mıyız? Elbette hayır!

O yüzden takipte kalın, anlatıyorum sevgili okur... Dünya Sağlık Örgütü’nün yayımladığı rapora göre; dünyada 322 milyon, Türkiye'de ise 3 milyonun üzerinde kişi depresyonda. Bu sayı, son 10 yılda yüzde 18 artmış durumda.

Ama hayatında küçük de olsa değişiklikler yapan insanların, yaşam sevincini tekrar kazandığı, depresyondan çıktığı da kanıtlanmış bir gerçek.

DÜNYAYA YAYILDI

Wellness sektörü de bunun için var zaten. Yaşam kalitesini artırmaya, kendini iyi hissetmene yardımcı olmak için... Belgin Aksoy Berkin de, bu sektörün önemli temsilcilerinden biri. Geçirdiği sevimsiz bir rahatsızlığın ardından ‘sokaktaki insana wellness bilincini nasıl aşılarız, daha büyük kitlelere bu işi nasıl yayarız’ diyerek işe girişmiş.

Yola çıktığında da hedefi, bu işi tüm dünyaya yaymaktı. Nitekim bunu yapmayı da başardı. Zira bu, artık ödüllerle taçlandırılmış bir organizasyon halinde.

Dünyada yankıları, gördüğü destek inanılmaz. Her ayın ikinci cumartesi günü, bir çok ülke tarafından Global Wellness Day olarak kutlanıyor. Bu sene de 10 Haziran Cumartesi günü KüçükÇiftlik Park’da binlerce insan buluşacak, yaşamının kıymetini bilmek için adım atacak.

GÜZEL LAF

- İnsanın en büyük yeteneği nedir?
- Dostlarını seçme yeteneği. (Aydın Boysan)


NEDİR BU WELLNESS?

Wellness sadece yoga, spor, sağlıklı beslenme ve bakımlar yaptırıp, iyi görünme hali değil. Belgin Aksoy Berkin, ‘wellness’ı hayat kalitesi olarak tanımlıyor. Bu, nasıl göründüğümüzü, nasıl hissettiğimizi, çevremizdekilerle nasıl ilişki kurduğumuzu da kapsayan bir paket.

2012 yılında Türkiye’den doğup 7 kıtada birden kutlanan ‘Global Wellness Day’in temel amacı da, yaşamımızın kıymetini bilmek...

Senede bir gün de olsa durup düşünmemizi, şehir yaşamının stresinden ve gündelik kötü alışkanlıklarımızdan arınarak kendimizle barışmamızı sağlamak...

Yaşam ve bedenimizin bizim için bir mucize olduğunu düşünmek ve bu mucizeye sahip çıkmak.

Şu nokta da önemli: Global Wellness Day bir sosyal proje ve dünyanın her yerinde ticari hedefi yok, tamamen gönüllü elçilerle planlanıyor.

Wellness'ın 5 ana ilkesi

■ Uygun beslenme
■ Düzenli egzersiz
■ Düzenli uyku
■ Olumlu bir zihin
■ Uygun ürünlerle yüz ve vücut bakımı.

İyi yaşam herkesin hakkı

Global Wellness Day, tüm dünyada her ayın ikinci Cumartesi günü kutlanıyor. 10 Haziran Cumartesi günü Maçka KüçükÇiftlik Park’da yapılacak etkinliğin sloganı “Bir gün yaşamınızı değiştirebilir.” Organizasyon tüm gün sürecek, herkese açık ve ücretsiz olacak.

Global Wellness Day etkinlikleri kapsamında, uzmanlar konferans ve seminerler verecek, sağlıklı yaşam sohbetleri yapılacak, beslenme, kahkaha terapisi ve yoga seansları düzenlenecek ve spor aktiviteleri yapılacak.

Özetle pek çok kişinin yaşamına ‘farkındalık’ katmak amaçlanacak. Mutlaka uğrayın derim, çünkü iyi yaşam herkesin hakkı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder