Spor Marsel İlhan Belarus'ta şampiyon oldu! (Marsel İlhan kimdir?)

Marsel İlhan Belarus'ta şampiyon oldu! (Marsel İlhan kimdir?)

Paylaş
Marsel İlhan Belarus'ta şampiyon oldu! (Marsel İlhan kimdir?)

Milli tenisçimiz Marsel İlhan, Jonathan Gray'i 2-0 mağlup ederek ITF Belarus turnuvasında şampiyon oldu

Milli tenisçi Marsel İlhan, Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından Belarus'ta düzenlenen Belglobal Cup Futures'ta şampiyon oldu.

Marsel İlhan, başkent Minsk'teki sert zemin turnuvasının finalinde Büyük Britanyalı Jonathan Gray ile karşılaştı. Rakibini 6-1 ve 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup eden 30 yaşındaki milli sporcu, şampiyonluğa uzandı. Marsel İlhan'ın finalde yenerek şampiyon olduğu rakibi Jonathan Gray, dünya klasmanında 768. sırada yer alıyor


KARİYERİNİN 18. ŞAMPİYONLUĞU


Dünya klasmanında 267. sırada yer Marsel İlhan, bu sezon 2'nci, kariyerinin ise 18'inci şampiyonluğunu elde etti.

MARSEL İLHAN KİMDİR?


Aslen Özbek olan sonradan Türk vatandaşlığına geçen Marsel İlhan'ın Türk vatandaşı olmadan önceki adı Marsel Khamdamov'dur. 29 yaşındaki Türk tenisçi bugüne kadar en başarılı Türk erkek tenisçi ünvanını taşıyor. Antrenörü Erhan Oral ile uzun yıllardır birlikte çalışan Marsel, ilk olarak TED Spor Kulübü oyuncusuydu. Kariyerin basamaklarını hızla çıktıktan sonra Galatasaray kulübü ile anlaşan Marsel İlhan, elde ettiği başarılar sayesinde Türkiye'nin tenisteki gururu olmayı başardı.

Özellikle son yıllarında daha başarılı olan İlhan, 2014 yılında kazandığı Kazan Kremlin Cup ile daha popüler olmaya başlamış ve tenis severler tarafından da desteklenmiştir. 11 Haziran 1987 yılında doğan Marsel İlhan'ın boyu 1.91 cm ve kilosu 80 kg ağırlığındadır. Sağ elini kullanan İlhan, çift el backand oyuncusu olarak da nitelendirilmektedir.

Haberin Devamı