Spor Mark Hughes yönetimi suçladı

Mark Hughes yönetimi suçladı

Paylaş
Mark Hughes yönetimi suçladı

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City'de, görevinden alınan menajer Mark Hughes, kulüp yönetiminin kararı önceden aldığını savundu

İngiliz basınında yer alan haberlere göre Galli teknik adam, ligde cumartesi günü oynadıkları ve 4-3 kazandıkları Sunderland maçının ardından kendisini bilgi verildiğini belirtti.

Basında yer aldığının aksine önceden kimsenin kendisini uyarmadığına dikkati çeken Hughes, "Verilen kararın hızına baktığınız zaman, kulübün bu kararı daha önce aldığı anlaşılıyor. Kulüpte geleceğe yönelik hedefler için yaptığım planların sonucunu görme fırsatı verilmediği için büyük hayal kırıklığı yaşadım" ifadelerini kullandı.

"HEDEF 6.'LIK VE 70 PUANDI"

Hughes, sezon başında kulüp yönetimiyle yaptıkları planlamada ligi 6. sırada bitirmeyi ve 70 puanın üzerine çıkmayı hedef olarak belirlediklerini kaydetti.

Mark Hughes’un görevden alınmasına meslektaşları da farklı tepkiler verdi. Chelsea Menajeri Carlo Ancelotti, "Mancini, İtalya’da çok fazla tecrübeye sahip iyi bir teknik direktör. Manchester City’de de iyi işler yapacaktır" şeklinde görüş bildirirken, West Ham United Menajeri Gianfranco Zola da "Mancini’nin kolay bir görevi olmayacak. Mark Hughes için çok üzgünüm ve gittiğini görmekten dolayı büyük hayal kırıklığı yaşadım" ifadelerini kullandı.

HUGHES'A DESTEK YAĞDI


Galli teknik adamın görevden alınmasına en sert tepki ise Sunderland Menajeri Steve Bruce’dan geldi. Bruce, yöneticileri de eleştirerek, "Kulüp sahipleri yetenekli, istekli ve genç menajerleri yok ediyorlar mı? Hiç şüphe yok ki evet. Bence bu çok saçma" yorumunu yaptı.

Ligde bu sezon üst üste 7 maçta berabere kalarak rekor kıran ve geride kalan 11 haftada 2 kez galibiyet alan mavi-beyazlı kulübün yönetimi, cumartesi günü Mark Hughes’un görevine son verirken, 2004-08 yılları arasında Serie A takımlarından Inter Milan’ı çalıştıran İtalyan teknik direktör Roberto Mancini ile anlaşmıştı.

Haberin Devamı