Derya Özel Mardin Uçurtma Festivali başlıyor
HABERİ PAYLAŞ

Mardin Uçurtma Festivali başlıyor

Haberin Devamı

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Mardin Uçurtma Festivali, 20 Nisan’da kortej yürüyüşüyle başlayacak. Size önce festival kapsamında ne etkinlikler olacağını yazayım, sonra da Mardin’in neden benim için bu kadar değerli olduğunu anlatacağım.

Açılış, Mardin'in sembol ve simgelerinin yürüyen maketleri, masal kahramanları, sokak müzisyenleri, davul zurna, arbane ekibi, akrobasi tahta bacak ve jonglörler, bisikletliler, rahvan atları gibi gruplar ve şehirdeki STK’ların katılımı ile renkli bir kortej ile başlayacak.

Bu yıl uluslararası düzeyde 35 katılımcıyla rengarenk Mardin semâları bizi bekliyor. Bunun yanı sıra, uçurtma atölyeleri, konserler ve sergilerle de Mardin ‘de tam bir şenlik havası hakim olacak.

Mardin Müzesi’nin düzenlediği bu etkinlik kızlarımla beni çok heyecanlandırdı. Yıllardır çeşitli sebeplerden dolayı sıkça gittiğim Mardin’i, kızlarıma da analata anlata bitirememiştim. Derin ve Mavi Mardin’i görmeden, Mardin hakkında epey bilgiye sahipler. Bir önceki Mardin gezi yazılarımı da bulup okumanızı tavsiye ederim.

Medeniyetlerin buluştuğu, bambaşka bir alem olan Mardin için belki de en çok şeyi Mardin Müzesi yapıyor. Masalcılar Buluşması’ndan, Uçurtma Festivali’ne, Hasat Festivali’nden, çocuk atölyelerine kadar kültürel çeşitliliği pekiştirmek, öne çıkarmak ve yeni nesilleri eğitmek adına şapka çıkarılacak işlere imza atıyorlar.

Mardin Uçurtma Festivali başlıyor

Mesela ArkeoPark projesini Türkiye’de ilk başlatan Mardin Müzesi olmakla birlikte, proje öyle beğenilmiş ki, şu an Türkiye’nin 4 büyük şehri dahil tam 17 müzeye proje danışmanlığını Mardin Müzesi veriyor.

Uçurtma Festivali kapsamında müzede çocuklara kendi uçurtmalarını yaptıracak olan atölyelerde çocuklar, hem kendi el becerilerini geliştirecek, hem de daha sonra Mezopotamya ovasına doğru el emeklerini uçuracaklar. Ayrıca minikler müze bahçesindeki ArkeoPark’ta arkeolojik kazı yaparak, tarihle buluşacaklar.

20- 23 Nisan tarihlerinde yapılacak olan Mardin uçurtma Festivali’ne ne yapıp edin, çocuklarınızla birlikte gidin. Çocukluk yaşlarında aileyle birlikte yapılan bu seyahatler inanın bana asla unutulmaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder