Gündem Mardin'de bir evden Garnizon Komutanlığı'na kazılmış tünel bulundu!

Mardin'de bir evden Garnizon Komutanlığı'na kazılmış tünel bulundu!

Paylaş
Mardin'de bir evden Garnizon Komutanlığı'na kazılmış tünel bulundu!

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bir kişiye ait evin avlusundan, Garnizon Komutanlığı'na kazılmış tünel bulundu. Gözaltına alınan ev sahibi, tüneli define aramak için kazdığını öne sürdü

Kızıltepe ilçesi Tepebaşı Mahallesi Kilise Caddesi’nin bitişiğinde bulunan ve ilçenin adına da ilham olan tepede güvenlik güçleri tarafından fark edilen tünelle ilgili inceleme başlatıldı.


8 METRE UZUNLUĞUNDA VE 1 METRE GENİŞLİĞİNDE


8 metre uzunluğunda ve 1 metre genişliğindeki tünelde alınan güvenlik önlemleri eşliğinde AFAD ve İtfaiye ekipleri çalışma yaparken, tünelin ağzının tahtalarla kapatıldığı görüldü.



Güneydoğu Anadolu´nun en eski höyük yerleşimlerinden biri olarak bilimsel yayınlarda da yer alan Telermen Höyüğü olarak da adlandırılan tepede bulunan tünelin, define avcıları tarafından kazılma ihtimali üzerinde durulurken, tünelin doğal göçükle oluşmadığı, kazma kürek gibi aletlerle kazıldığı belirlendi.

'DEFİNE ARAMAK İÇİN KAZDIM'


Tünel, ihbar üzerine harekete geçen güvenlik güçleri tarafından, Tepebaşı Mahallesi Kilise Caddesi üzerinde bulunan A.Y. adlı kişiye ait evin avlusunda yapılan incelemede bulundu. A.Y. ve komşusu olduğu öğrenilen bazı kişiler gözaltına alındı. Gözaltındaki A.Y. , kazıyı define aramak için yaptığını iddia ettiği öğrenildi.

Tünelin içinden bir görüntü: