Türkiye (Son Dakika) Manzara seyrederken...

Manzara seyrederken...

Paylaş
Manzara seyrederken...

Bursa'da, ormanlık alanda yürüyüş yapan, ABD'nin Boston kentinde Elektrik Mühendisliği eğitimi alan 30 yaşındaki Adem Enes Yaşlı, dengesini kaybedince 30 metrelik uçurumdan yuvarlandı

Bağırarak sesini duyurabilen Yaşlı, sevk edilen kurtarma ekipleri tarafından 2 saat süren çalışma ardından kurtardı.

Olay, Merkez Yıldırım İlçesi Fidyekızık Mahallesi'nin üst kısmındaki ormanlık alanda meydana geldi. Dün akşam yürüyüş yapmak ve manzarayı seyretmek için ormanlık alana giden Adem Enes Yaşlı, dengesini yitirince yaklaşık 30 metre yükseklikten yuvarlanırken bir çalıya tutunarak durabildi. Yarım saat kadar sesini duyurabilmek için bağıran Adem Enes Yaşlı, saat 02.00 sıralarında ormana girişte bulunan parkta oturan gençlere sesini duyurabildi. Durumun polis ekiplerine bildirilmesi üzerine sevk edilen ekipler çevrede yaptıkları araştırmada Yaşlı'yı buldu. Kurtarma ekiplerine haber verilmesi üzerine sivil savunma ve itfaiye ve 112 ekipleri geldi. Yaşlı, gezmek ve manzara seyretmek için ormanlık alana geldiğini, dengesini kaybedince düşüp yuvarlanmaya başladığını ve bir çalıya tutunarak uçuruma düşmekten kurtulduğunu anlattı.

Adem Enes Yaşlı'nın bulunduğu bölgenin alt tarafının uçurum ve sarp kayalıklar olması kurtarma çalışmalarını güçleştirdi. Ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışması ile çıkarılan Yaşlı, 112 ekipleri tarafından kontrolden geçirilmesi için Şevket Yılmaz Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Elinde hafif çizikler bulunan Yaşlı'nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

DHA