Gündem Manisalı gençler kandilde Soma'yı unutmadı

Manisalı gençler kandilde Soma'yı unutmadı

Paylaş
Manisalı gençler kandilde Soma'yı unutmadı

Manisa 75. Yıl Gençlik Merkezi'nin Çarşamba Gençlik Merkezi ile birlikte organize ettiği Soma için Yardım Kampanyasında hasat dönemi yaşandı

Projede yer alan gençlere eşlik eden Akhisar Gençlik Merkezi Liderleri ile birlikte Soma'ya giden kafile topladığı yardımları Büyük Facia'da 11 kayıp yaşayan Kınık-Elmadere Köyü'nde sahiplerine teslim etti. Ekip aynı zamanda Beraat Kandili için özellikle seçilen bu günde daha önceden okunan 930 Yasin-i Şerifi Şehitlikte Maden Şehitlerinin ruhuna bağışladı.

Haberin Devamı

Günün erken saatlerinde Soma'ya hareket eden kafile saat 11 civarı ulaştığı Elmadere Köyünde saat yaklaşık iki saat kayıp yakınlarını ziyaret etti. Ardından Elmadere İlkokulu'nda öğrencilere hediyeler dağıtan kafile şehitliğe hareket etti. Burada daha önceden tamamlanan 930 Yasin-i Şerif'i dualar eşliğinde Şehitlerin ruhuna bağışladı. Konuyla ilgili konuşan Manisa 75. Yıl Gençlik Merkezi Müdürü Ulaş Uçar, daha önceden tamamlanan yardımların dağıtım günü olarak özellikle mübarek Beraat Kandilini seçtiklerini, böylece manevi değeri yüksek olan bu projenin daha anlamlı hale geldiğini vurguladı.

Gönüllü Genç Süleyman Gömeç ise İnsanların yardım etmesine aracılık ettiği için mutlu olduğunu ifade etti. Duygu dolu anların da yaşandığı bu etkinlik şehitlik ziyaretinin ardından kafilenin Manisa'ya hareket etmesiyle sona erdi.

Haberin Devamı