Gündem Manisa'da zehirlenen askerlerle ilgili yeni gelişme

Manisa'da zehirlenen askerlerle ilgili yeni gelişme

Paylaş
Manisa'da zehirlenen askerlerle ilgili yeni gelişme

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü iki ayrı soruşturma kapsamında aralarında yemek şirketinin Manisa Doğu Kışla ve Batı Kışla'daki çalışanlarının da bulunduğu 16 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkardı

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gözaltı kararı üzerine zanlılara yönelik operasyon düzenliyor.

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasında 17 Haziran'da yemekten sonra çok sayıda asker, kusma ve bulantı şikayetiyle hastanelere kaldırılmış, olayla ilgili soruşturma kapsamında 24 kişi gözaltına alınmıştı.

GÖZALTI SAYISI 40 OLDU


Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa'da 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda, geçen 17 Haziran'da akşam yemeğinin ardından çok sayıda askerin zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmasıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısının 40'a yükseldiğini söyledi.

Başsavcı Şimşek, "Manisa merkezinde, sorumlu gördüğümüz yemek şirketinin bazı çalışanları var. Onlar da gözaltına alındı. Gözaltı sayısı 40'a yükseldi" dedi.


23 MAYIS: 1049 ASKER ZEHİRLENDİ, 1 ASKER ŞEHİT


Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda gıda zehirlenmesi şüphesiyle 1049 asker hastanelik oldu. 1 er şehit olmuştu.

27 MAYIS VE 11 HAZİRAN'DA YİNE AYNI OLAY


27 Mayıs’ta Manisa’da 70, 11 Haziran’da Diyarbakır’da 11 asker yemekten zehirlenmişti.


16 HAZİRAN: 69 ASER HASTANEYE KALDIRILDI


Manisada General Seyfettin Çalbatur Kışlası 1’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda 16 Haziran günü akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan askerlerden 69’u hastaneye kaldırıldı.

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle serum tedavisi uygulanan askerlerin sağlık durumları iyi.

Durumları iyi olan 26 askere ise revirde müdahale edildi.


Manisa Valiliği'nden hastalanan askerler için açıklama


Manisa'da yine yüzlerce asker hastanelik oldu. Yemek şirketinden açıklama geldi