Dünya Malta'ya inen Libya uçaklarının sırrı çözüldü

Malta'ya inen Libya uçaklarının sırrı çözüldü

Paylaş
Malta'ya inen Libya uçaklarının sırrı çözüldü

Libya Hava Kuvveteri'ne ait iki savaş uçağı ve iki sivil helikopterin akşam saatlerinde Malta'ya inmesi gözleri bu ülkeye çevirdi

Libya Lideri Kaddafi'nin ülkeyi terk etmiş olabileceği ve bu uçaklarda olabileceği iddiasını uçakların pilotlarından gelen açıklamalar yalanladı.

Haberin Devamı

Malta'ya inen iki Libya savaş uçağının pilotunun, kendilerinden protestocuları bombalamalarının istendiğini söyledikleri bildirildi. Maltalı yetkililer, her ikisi de albay olan pilotların, Trablus yakınındaki üsten havalanarak Malta'ya kaçtığını ifade ettiler.

Pilotların, sivilleri bombalamaları talimatı verildiği için kaçtıklarını söylediğini belirten Maltalı yetkililer pilotlardan birinin siyasi sığınma istediğini kaydettiler.

LİBYA'DAN KALKIŞ İZİNLERİ YOK

AFP’ye konuşan kaynaklar yolculardan sadece birinin pasaportu olduğunu belirtti. Uçaklardan ve helikopterlerden inenlerin kimlikleri tespit edilene kadar havaalanında tutulacağı ifade etmişti. Kaynaklar helikopterlerin Malta’ya iniş izni aldığını ancak Libya’dan kalkış izinleri olmadığını bunun da kaçmış olduklarına işaret olabileceğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Arap televizyonu El Hurra da görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak üst düzey Libyalı yetkilileri taşıyan helikopterlerin Malta yönüne doğru hareket ettiğini duyurdu. Associated Press haber ajansı ise Libyalı üst düzey askeri yetkililerin Malta'dan siyasi sığınma talep ettiğini bildirdi.

Öte yandan Reuters Malta askeri yetkililerinin iki Libyalı pilotun protestocular üzerine bomba atmalarının emredildiğini söyleyerek kendilerine sığındığını açıkladığını aktardı.

KADDAFİ VENEZÜELLA'YA KAÇTI İDDİASI

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, elinde Kaddafi'nin Libya'yı terk ettiği ve Venezüella'ya hareket ettiği yönünde bilgi olduğunu söylemişti ancak Venezüella hükümetinden yapılan açıklamada bilginin doğru olmadığı belirtildi.

Libya Dışişleri Bakan Yardımcısı da devlet televizyonuna yaptığı açıklamada bu iddiayı yalanladı.