Siyaset Maliye Bakanı: Kaynak bizim insanımız
Paylaş
Maliye Bakanı: Kaynak bizim insanımız

Kadir Topbaş, çılgın projenin maliyetinin 10 milyar doların üzerinde olacağını belirtirken, Maliye Bakanı da, 'Kaynak bizim insanımız' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün açıkladığı 'İstanbul Kanalı' projesine ilişkin bir maliyet vermedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, İstanbul'dan iki deniz geçmesini öngören bu projenin maliyetinin 10 milyar doları aşacağını söyledi.

'MALİYETLER ÖNEMLİ OLMAZ'

Haberin Devamı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, Kanal İstanbul Projesi için kaynak olup olmadığı sorusuna, "Kaynak Türkiye, kaynak bizim insanımız" yanıtı verdi.

Bakan Şimşek, Türk-Arap Forumu’nda gazetecilerin Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı Kanal İstanbul Projesi ile sorularını cevapladı. Şimşek, projenin maliyetine ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi:

"Mevcut Boğaz’ı zamanında, yapılaşma sırasında vizyoner bir şekilde yapsaydık bugün sadece İstanbul’a 40-50 milyon turist çekmemiz, buradan 20-30 milyar dolar turizm geliri elde etmemiz mümkündü. Maalesef zamanında Boğaz’ı yeterince koruyamamışız, değerlendirememişiz. Siz maliyet boyutuyla işe yaklaştınız, ben ise potansiyel olarak, Türk turizmine, ekonomisine ve İstanbul’a yapacağı katkıdan hemen bir hayal kurmaya başladım, ikinci bir Boğaz’ın nasıl olabileceğine ilişkin... Onun için maliyetler bence çok önemli olmaz. Zaten muhtemelen özel sektör yapacaktır" yanıtını verdi.

Haberin Devamı