Dünya Maliki silah bırakıp kaçan üst düzey komutanları kovdu

Maliki silah bırakıp kaçan üst düzey komutanları kovdu

Paylaş
Maliki silah bırakıp kaçan üst düzey komutanları kovdu

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, IŞİD'e karşı direniş göstermeden silahlarını bırakarak kaçan Iraklı üst düzey komutanları görevden aldı

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Musul'da görev yerini terk eden 3 komutanı görevden uzaklaştırırken, bir komutanı da askeri mahkemeye sevk etti.

Haberin Devamı

Yazılı açıklama yapan Irak Başbakanı Nuri el Maliki, Musul Operasyonlar Komutanı Kurmay Orgeneral Mehdi el-Garravi ve yardımcısı General Abdurrahman Handal ile Kurmay Albay Hasan Abdurrezzak'ın görev yerlerini terk ettikleri gerekçesiyle görevlerinden uzaklaştırıldıklarını belirtti.

Aynı suçu işleyen askerler hakkında da tahkikat yapılması için Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na emir verdiğini belirten Maliki, Musul 3. Askeri Okul Komutanı Albay Hidayet Abdulkerim'e askeri mahkemede dava açıldığını ifade etti.

IŞİD'e karşı mücadelenin güçlü bir şekilde devam edeceğini vurgulayan Maliki, görev yerini terk eden komutanların yerine yeni atamaların yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer18465","18465","201406","18465-149781.jpg","1", "0","Tıkrit yakınlarında IŞİD tarafından esir alınan Iraklı askerler");

Irak'ta Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün ilerleyişi ise sürüyor. IŞİD militanları, Irak'ın kuzeyinde bulunan Baici rafinerisine havan toplarıyla saldırı düzenledi. Rafineriye girmeye çalışan Sünni militanlar, Irak güvenlik güçleriyle çatıştı.

Iraklı yetkililer, saldırının yerel saatle 04.00'te gerçekleştirildiğini ve rafinerinin üç ana kapısına havan topu ve makineli tüfeklerle saldırı düzenlendiğini belirtti.

Beici rafinerisinde bulunan yabancı uyruklu çalışanlar dün tahliye edilmişti.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer18569","18569","201406","18569-151042.jpg","1", "0","IŞİD'in yeni infaz görüntüleri ortaya çıktı");