Gündem Malatya'daki NATO boru hattında patlama

Malatya'daki NATO boru hattında patlama

Paylaş
Malatya'daki NATO boru hattında patlama

Malatya'dan geçen NATO boru hattında, iş makinesinin çalışması sırasında patlama meydana geldi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, 1 tona yakın uçak benzini çevreye yayıldı

İskenderun'dan Doğu illerine giden NATO boru hattı, Başharık Mahallesi'nde muhtar evi yapımı sırasında iş makinesinin çalışması sırasında patladı. Patlamadan sonra boru hattından geçen yaklaşık 1 tona yakın uçak benzini çevreye yayıldı.

Haberin Devamı

Durumun yetkililere bildirilmesi ile olay yerine itfaiye ve polis ekipleri geldi. Bölgede çevre güvenliği alan polis ekipleri patlamanın olduğu yere kimseyi yaklaştırmazken itfaiye ekipleri ise çevreye yayılan benzini tazikli su sıkarak temizledi. İş makinesinin kazayla patlattığı NATO boru hattından sızan uçak benzini gölet oluştururken çevreye yayılmaması için önlem alındı.

Olay yerine gelen Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO Tesisleri görevlileri ise patlamanın olduğu yerde biriken benzini hortumla tankere doldurdu. Bölgeye gelen hattın vanalarını kapatarak benzin akışını kesen yetkililer daha sonra hasar gören boru hattını onarmaya başladı.

Bu arada patlamadan hemen sonra mahalledeki bazı çocukların olay yerine gelerek yanlarındaki pet şişelerle benzin aldıkları görüldü.

Haberin Devamı

Mikail PELİT/MALATYA, (DHA)