Yaşam Makyajsız iyi görünmenin altın kuralları

Makyajsız iyi görünmenin altın kuralları

Paylaş
Makyajsız iyi görünmenin altın kuralları

Makyaj yapmadan da çok iyi görünmek mümkün. Peki bunun için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Yapmanız geren sadece belli kurallara dikkat etmek!

Her kadın farklıdır ve farklı bir güzelliğe sahiptir. Ama nedense biz kadınlar yaptığımız makyajla olsun başvurduğumuz estetik operasyonlarla olsun hepimiz birbirimize benzemeye çalışıyoruz.

Halbuki saçımız, cildimiz, gözlerimiz ve dudaklarımız birbirini tamamlıyorsa, sağlıklı bir görünüme sahipse, makyaj dahi yapmamıza gerek kalmaz, güzelliğimizi ortaya çıkarırız. Sorunlu, solgun bir cildimiz varsa da sağlıklı bir görünüm için yine de fazla uğraşmamıza gerek yok. Belli başlı kurallara uyarsak yüzümüzdeki değişimi kısa sürede farkederiz.


SAĞLIKLI BESİNLER TÜKETİN


En önemli kurallardan biri iyi beslenmek. Fast-food, yağlı yiyecekler, tatlı gibi besinler sadece sivilce oluşumunu tetiklemez aynı zamanda yorgun bir imaj çizmemize neden olur. Bunun yerine taze besinler tüketmemizde fayda var.


CİLDİNİZİ BOL BOL NEMLENDİRİN



Sigarak içmemek ve her gün cildi nemlendirmek de oldukça önemli. Sadece bir hafta uygulayacağımız bakımla sağlıklı bir cilde sahip olabiliriz. Özellikle kış aylarında cilt daha çok kuruduğu için sabah akşam nemlendirici kullanmamız bile yeterli olacaktır. Ayrıca her gün ortalama 3 litre su tüketmemiz gerekiyor.



SABAH YÜZÜNÜZÜ SOĞUK SU İLE YIKAYIN



Kimsenin pek bilmediği ama uygulandığında işe yarayan bir başka madde de sabahları yüzümüzü soğuk su ile yıkamak. Bu işlemi yaptığımızda kan dolaşımı hızlanacak, açılmış gözeneklerimiz de daralmış olacak.

Tüm bu işlemleri yaptığımızda sağlıklı, canlı bir cilde sahip olacağımız için sadece bir rimel, bir ruj sürüp sokağa çıksak bile, kimse bize “Hasta mısın?”, “Ne kadar solgun görünüyorsun” gibi yorumlarda bulunamayacak.

Haberin Devamı