Spor Mainz liderliği devraldı

Mainz liderliği devraldı

Paylaş
Mainz liderliği devraldı

Bundesliga'da 9'uncu hafta karşılaşmaları sonrasında, geçen hafta liderliği Borussia Dortmund'a kaptıran Mainz 05 tekrar liderliğe yükseldi

Deplasmanda Eren Derdiyok’un oynadığı Bayer Leverkusen ile karşılaşan Rhein ekibi maçtan 70’inci dakikada Ivanschiz’in kaydettiği tek golle galip ayrıldı.

Teknik Direktör Thomas Tuchel’in öğrencileri bu skorla ligde 24 puan toplayarak zirveye tekrar otururken onu 22 puanla Borussia Dortmund takip etti. Bundesliga’da gelecek haftanın en önemli karşılaşması ise yine Mainz 05 ve Borussia Dortmund arasında oynanacak.

NURİ ŞAHİN PENALTI KAÇIRDI

Signal Iduna Parkta yaklaşık 80 bin seyircinin izlediği diğer bir mücadelede Borussia Dortmund, Hoffenheim ile 1-1 berabere kalarak liderliği tekrar Mainz 05’e bıraktı.

Maçın 15’inci dakikasında elle oynamadan kazanılan penaltıda hakem, Nuri Şahin’in kullandığı ilk penaltıyı geçersiz saydı. İkinci kullanışta bu kez milli futbolcu penaltıyı kaçırarak topu ağlarla buluşturamadı.

Ancak Nuri Şahin’in gözde futbolu sayesinde atak oynayan Dortmund beklediği beraberlik golünü uzatma dakikalarında Da Silva ile buldu. Hoffenheim’ın golünü ise 9’uncu dakikada Demba Ba kaydetti.

SOLDO'NUN KOLTUĞU DEVRİLDİ

Bundesliga’da haftanın kurbanı FC Köln’de Hırvat teknik direktör Zvonomir Soldo oldu. Soldo’nun Hannover maçı sonrasında görevine son verildiği açıklandı.

FC Köln kulübünden yapılan açıklamada, Soldo ile yolların ayrıldığı, şimdilik takımın başına PAF takımı teknik direktörü Frank Schaefer’in getirildiği ifade edildi.

TOPLU SONUÇLAR

Hamburg: 0 Bayern Münih: 0
Nürnberg: 2 (İlkay Gündoğan 11, Mike Frantz 63) Wolfsburg: 1 (Grafite 28)
Hannover: 2 (Konan 4, 15) FC Köln: 1 (Martin Lanig 85)
Eintracht Frankfurt: 0 Schalke 04: 0
Freiburg: 2 (Demba Cisse 35, Stefan Reisinger 60) FC Kaiserslautern: 1 (Jan Moravek 8)
Borussia Mönchengladbach: 1 (Per Mertesacker 67) Werder Bremen: 4 (Marko Marin 5, Wesley 12, Aaron Hunt 51, Claudio Pizarro 75)
Borussia Dortmund: 1 (Antonio da Silva 90 3) Hoffenheim: 1 (Demba Ba 9)
Stuttgart: 2 (Georg Niedermayer 19, Kuzmanovic 79) St. Pauli: 0
Bayer Leverkusen: 0 Mainz 05: 1 (Andreas Ivanschitz 70)

10. HAFTANIN MAÇLARI

Bayern Münih-Freiburg
Werder Bremen-FC Nürnberg
Wolfsburg-Stuttgart
FC Köln-Hamburg
FC Kaiserslautern-Borussia Mönchengladbach
St. Pauli-Eintracht Frankfurt
Schalke 04-Bayer Leverkusen
Mainz 05-Borussia Dortmund
Hoffenheim-Hannover

Haberin Devamı