Gündem Mahkeme, ÖSYM'den savunma istedi

Mahkeme, ÖSYM'den savunma istedi

Paylaş
Mahkeme, ÖSYM'den savunma istedi

YGS'deki şifre iddiaları üzerine sınavın iptali istemiyle açılan davayı görüşen Ankara 7. İdare Mahkemesi ÖSYM'den savunma istedi.

"YGS’de şifreleme yapıldığı" iddiaları üzerine 27 Mart 2011’de yapılan YGS’nin iptali istemiyle Danıştay’a dava açılmıştı.
Davayı görüşen Danıştay 8. Dairesi görevsizlik kararı vererek davanın idare mahkemesinde açılması gerektiğini bildirmişti.

Haberin Devamı

Davayla ilgili ilk incelemesini yapan Ankara 7. İdare Mahkemesi, davalı ÖSYM’den savunma istedi. Mahkeme, ÖSYM’nin savunması geldikten sonra sınavın yürütmesinin durdurulması istemini karara bağlayacak.

"DAVA BİR AN ÖNCE SONUÇLANDIRILACAK GİBİ"

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) şifre iddiaları üzerine sınavın iptali istemiyle dava açan Konyalı öğrencinin avukatı Ahmet Gürol Şağban, Ankara 7. İdare Mahkemesinin ÖSYM’ye savunma yapması için 15 günlük süre vermesini olumlu gördükleri söyledi.

Konyalı lise öğrencisi M.A.O’nun avukatı Ahmet Gürol Şağban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YGS soru kitapçığında şifreleme iddiasına ilişkin yürütmenin durdurulması ve sınavın iptali için açtıkları davanın Ankara 7. İdare Mahkemesi görülmesini davanın bir an önce sonuçlandırılacağı anlamı taşıdığını ve bunu olumlu olarak gördüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Şağban, normal süreçlerde idare davalarda daha uzun süreli savunma süresi tanınırken, bu davada 15 günlük savunma süresi verilmesinin, davanın bir an önce sonuçlandırılacağı anlamı taşıdığını bildirdi.

"YGS’de şifreleme yapıldığı" iddiaları üzerine 27 Mart 2011’de yapılan YGS’nin iptali istemiyle dava açtıklarını anımsatan Şağban, şunları kaydetti:
"Bütün kamuoyunun bilhassa, öğrenci ve velilerinin merakla beklediği bu davanın bir an önce neticelenmesi gerekir. Çünkü, LGS sınavının tarihi de göz önüne alındığında büyük kuşku yaratan YGS sınavıyla ilgili karar, öğrencilerin ikinci sınava her yönden hazırlanmaları açısından büyük önem taşıyor."