Siyaset 'Mahkeme kararlarını hiçe sayıyoruz'
Paylaş
'Mahkeme kararlarını hiçe sayıyoruz'

Van'ın Başkale İlçesi BDP'li Belediye Başkanı İhsan Güler'in İçişleri Bakanlığınca görevden alınması kararını yırtarak, "Mahkeme kararlarını hiçe sayıyoruz" dedi

Başkale Belediye Başkanı BDP’li İhsan Güler, 2006 yılında Ankara’da bir PKK’lının mevlidine katılmış ve burada yaptığı konuşmasından dolayı hakkında ’Örgüt propagandası yapmak’ suçundan dava açılmıştı.

Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkamesi, görülen davada Belediye Başkanı İhsan Güler’e 1 yıl hapis cezası verdi. Belediye Başkanı Güler, kalp rahatsızlığı nedeniyle aldığı raporla cezaevine girmezken, İçişleri Bakanlığı dün gönderdiği yazıyla Güler’i görevden aldı.

"KARAR KÜRT HALKINI BAĞLAMAZ"

Dün Başkaleliler duruma tepki gösterip oturma eylemi yaparken, bugün de BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, belediye önünde basın açıklaması yaptı. Üçer, Güler’in hukuki ve meşru olmayan gerekçelerle görevden alındığnı ileri sürdü.

Türk Milleti adına karar veren mahkemenin böyle bir karar vermesinin kendilerini bağlamadığını söyleyen Üçer şöyle konuştu: "Onlar Türk milleti adına bu tür haksız ve hukuksuz kararlara imza atıyorlarsa, bizler de Kürt halkı adına bu hukuksuz, kanunsuz ve meşru olmayan mahkeme kararlarını hiçe sayıyoruz.

Bu mahkeme kararının bizim için hiçbir değeri yoktur. Belediye Başkanımız Sayın İhsan Güler’i seçen Başkale halkıdır. Onu görevden alabilecek tek merci de Başkale halkıdır.

Belediye başkanımız halkın onur ve gurur duyacağı hizmetlere imza atmıştır. Biz kendisiyle onur ve gurur duyuyoruz. Bu tür onurlu şahsiyetleri hedef alan hukuksuz mahkemeleri protesto ediyoruz.

Ve onların kararlarının bu halk için hiçbir beyanının olmadığını ilan ediyoruz. Kürt halkının iradesini kırılamayacağını herkes bilsin. O yüzden belediye başkanımız Sayın İhsan Güler yeniden bir halk seçimi yapılana kadar bu halkın belediye başkanıdır."

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, daha sonra İçişleri Bakanlığı tarafından gelen görevden alınma karar yazısını yırtıp çöp kutusuna attı.

Faris BARAN/DHA

Haberin Devamı