Gündem Mahallede hırsız nöbeti

Mahallede hırsız nöbeti

Paylaş
Mahallede hırsız nöbeti

Adana'da Gültepe Mahallesi sakinleri son günlerde hırsızlık olaylarının artması üzerine, ellerinde sopalarla sabaha kadar mahallede hırsız nöbeti tutuyor

Merkez Sarıçam İlçesi’ne bağlı Gültepe mahallesi 616 sokaktaki evlerde son 1 hafta içerisinde 13 ayrı hırsızlık olayı yaşanınca mahalleli isyan etti. Müstakil evlerin bulunduğu mahalledeki evlere tırmanarak giren hırsızlar çok sayıda değerli eşyayı çaldı.

Polisin yeteri kadar ilgilenmediğini öne süren mahalle sakinleri, artan hırsızlık olaylarına karşı nöbet tutmaya başladı. Hava karardıktan sonra ellerinde sopalarla mahallede devriye gezen vatandaşlar, mahallede gördükleri yabancıları durdurup konuşuyorlar.

Birbirleriyle sürekli telefon irtibatı kuran mahalle sakinleri, ellerindeki fenerlerle de karanlık noktaları aydınlatarak kontrol ediyor. Hava aydınlanana kadar nöbet tutmaya devam eden mahalle sakinleri yetkililerin duyarsız olduklarından yakınıyor. Evine 5 defa hırsız giren mahalle sakinlerinden 46 yaşındaki Zülfikar Biçer, polisin yeteri kadar ilgilenmediğini öne sürerek, "Emniyet geliyor rapor tutuyor geri dönüp bana bilgi vermiyor. Emniyetle halkın arasında kopukluk var. Böyle olunca da biz sabaha kadar mahallede nöbet tutuyoruz" dedi.

Bir diğer mahalle sakini 38 yaşındaki Selma Dardağan ise, "Evimizin içine kadar girip eşimin pantolonunu dahi çaldılar. Çocuklarımızın ve bizlerin psikolojisi bozuldu. Korkudan yatamıyoruz. Bizlerin korkmaması ve rahat uyuması, eşlerimiz ile mahallemizin gençleri beraber sabaha kadar sopalarla nöbet tutuyor" dedi.

Mahalle sakinlerinden Halil Dardağan’da "Ailemizi malımızı korumak için sopalarla sokaklarda devriye atıp, yabancı birisini görürsek arkadaşlara haber verip uyarıyoruz. O yabancı kişiyi durdurup mahallede ne gezdiğini soruyoruz. Daha sonra evlerimizin önünde sabaha kadar nöbet tutuyoruz. Bu durum hırsızlar mahallemizi bırakana kadar devam edecek. Artık biz bu hırsızlardan bıktık" diye konuştu.

Ahmet ÖZMEN/ ADANA, (DHA)