Hamit Turhan Mağrur olmuş mağdur!
HABERİ PAYLAŞ

Mağrur olmuş mağdur!

Bu ülkede değişmeyen tek olgu, muktedirlerin ‘mağdur edebiyatı’dır. Hakem tarafından darmadağın edilen Karabük, soyunma odası basmaya hazırlanan ve taraftarı kışkırtan Beşiktaş! Mağrur olmuş mağdur! Sizce tribün terörü biter mi?

Futbolda çok basit bir denklem vardır: Sonucu her zaman hatalar belirler. Onun için de, “Futbol hatalar oyunudur” demiş, bu işin teorisyenleri! Futbolun bütün aktörleri, her zaman irili ufaklı hatalar yapar. Yönetim transferde, teknik adam taktik anlayışında, futbolcu sahada, kaleci kalesinde, hakem de yönetiminde... Kim az hata yaparsa, o kazanır.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Aslolan, olan biten her şeyi sahada bırakıp yapılan hatalardan ders çıkarmaktır. Medeni toplumlar zaten bunu yapıyor. Bunu yaptıkları için de medeni oluyorlar. Bizde ise babadan kalma yöntemler hala geçer akçe. Bu ülkede her şey değişiyor da, bir tek muktedirlerin oyunları yerinde sayıyor. Biraz işler ters gitmeye görsün, aniden ‘mağdur edebiyatı’ başlayıveriyor. Adı ne olursa olsun fark etmiyor; yöntemler aynı.

Fitil ateşleniyor

Şu son patırtıya bakar mısınız? Eşine az rastlanır türden. Ortada her iki tarafa karşı yapılan, ancak Karabükspor aleyhine misliyle gerçekleşen fahiş hakem hataları var. Yani hakemin sahada asıl derdest ettiği takım Karabükspor, fakat soyunma odası basmaya hazırlanan ve taraftarı provoke eden ise Beşiktaş. Mağrurla mağdur yer değiştirmiş!

Hani, teşbihte hata olmaz derler, ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ atasözü vardır ya; o misal. Susması gerekenler konuşuyor, konuşması gerekenler de susuyor. Olası tribün terörünün fitili işte böyle ateşleniyor. Sizce bu ülkede tribün terörü biter mi? Ve gerçek suçlular kimlerdir?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder