Magazin Leman Sam: Kurban bayramına va kesimine karşı değilim

Leman Sam: Kurban bayramına va kesimine karşı değilim

Paylaş
Leman Sam: Kurban bayramına va kesimine karşı değilim

Sanatçı Leman Sam, psikolojik olarak burnuna kan kokusu geldiği için Kurban Bayramı'nda yurt dışına gideceğini yinelerken insanların bayramlarına, kurban kesmelerine, dini vecibelerini yerine getirmelerine ve iddia edilenin aksine ezan okunmasına karşı olmadığını söyledi

İstanbul Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği 2’nci Barış ve Sevgi Buluşmaları etkinlikleri kapsamında Leman Sam yaklaşık 5 bin kişiye konser verdi. Sam, konserinden önce medyada yer alan Kurban Bayramı’nda yurt dışına gitme konusunda ve hakkında ortaya atılan bazı iddialarla ilgili sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Leman Sam, Kurban Bayramı’nda hangi ülkeye gideceğini kafasında oluşturduğunu, konserleri olduğu için yakın bir yerlere gitmeye çalışacağını söyledi. Sam, şöyle konuştu:

"KURBAN BAYRAMI'NA KARŞI ÇIKMAM İÇİN APTAL OLMAM LAZIM"

"Ben, yıllardır bayramda yurt dışına gidiyorum. Şimdi sokak ve bahçelerde kesim yasaklandı, belli yerler gösterildi. Ama ben öyle günler yaşadım ki yollarda kan dereleri oluşuyordu. Bu benim sinirlerimi bozuyor doğal olarak. Ancak insanların bayramlarına, kurban kesmelerine, dini vecibelerini yerine getirmelerine karşı değilim.

Bunu söylüyorum, söylüyorum ama ki

"EZAN VEYA ÇAN SESİNE KARŞI DEĞİLİM"

Leman Sam, sahte bir hesaptan ezan sesine karşı olduğuna dair tweet nedeniyle ezana karşı olduğuna dair iddialar bulunduğunu anlatırken "Zaten baktıkları zaman bunun sahte olduğunu hemen anlarlar. Ben bir müzisyenim. Güzel okunan bir ezanı memnuniyetle dinlerim. Sadece kötü okuyanları sevmiyorum; yoksa ezana karşı değilim. Ne ezan sesinene çan sesine karşıyım. Hiçbir dinin hiçbir şeyine karşı değilim çünkü buna benim hakkım yok. Böyle bir şey yok, bilen biliyor. Sorsunlar bu tweet gerçek mi diye anlayan anlıyor, anlamayana zaten yapacak bir şey yok" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sam, Türkiye’nin bugünkü durumunu karanlık olarak nitelendirirken "Kara diye konuştu.

Sevilen eski şarkılarını hayranları ile birlikte söyleyen, hazırlığını sürdürdüğü albümündeki parçalardan bir bölümünü de seslendiren Leman Sam, konserine gösterilen ilgiye teşekkür ederken "Türkiye’de bir sürü kişi beni linç ederken hakikaten beklemiyordum, beni çok mutlu ettiniz" dedi.

Kendisine teşekkür plaket ve çiçeği veren Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na etkinlikler kapsamında konserleri iptal etmediği için teşekkür eden Sam, "Konserleri iptal etmek çare değil. Müzik insanların ruhunu sağaltıcı bir şeydir. Üstelik ben çok eğlence müziği yapmıyorum. Arada bir. İnsanlar yaşadıkça ara sıra iyi şeyler de hissetmek isterler.

Ben buradan kaybettiğimiz bütün genç evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bir daha böyle şeyler olmasın istiyorum. Bu barış festivalleri, sizin biriken enerjiniz bütün bunlara karşı gelir diye düşünüyorum. Öyle umut etmek istiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

İhsan DÖRTKARDEŞ/DHA