Gündem Mağaradan çıkan dram

Mağaradan çıkan dram

Paylaş
Mağaradan çıkan dram

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde, eşi tarafından terk edilince hayata küsen 60 yaşındaki Mehmet Sezer, bir mağarada yaşamaya başladı

Gaziantepli olan ve 2 evlilik yapan Mehmet Sezer’i ikinci eşi bir yıl önce terk etti. İnşaatlarda bekçilik yaparak yaşamını sürdüren Sezer, eşinin terk etmesinin ardından oğlu 12 yaşındaki Hüseyin’i bakamadığı için Malatya’da Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yurduna teslim etti.

Eşinin terk etmesi ve oğluna bakamadığı için yurda vermesinin ardından hayata küsen Sezer, 2 ay önce Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesi’ne geldi.

İş bulamayan Sezer, ilçe merkezine birkaç kilometre uzaklıktaki Ozan Köyü’ne gitti. Burada çobanlık yapmak isteyen ama iş bulamayan Sezer, köylüler tarafından daha önce çobanlar tarafından kullanılan bir mağaraya yerleştirdi.

"SOKAKTA KALMAKTAN DAHA İYİ"

Köylülerin verdiği çeşitli malzemeler ile yerleştiği mağarada yaşamaya başlayan Sezer, "Sokakta kalmaktan daha iyi olduğu için mağarada yaşıyorum" diye konuştu.

"YAŞLANINCA İŞ BULAMADIM"

Mehmet Sezer, hiç yakını olmadığını, iş bulamadığı için çaresiz mağarada yaşadığını söyledi. Sezer, "Eskiden inşaat bekçiliği yaparak geçimimi sağlıyordum. Ancak, yaşlanınca iş bulamadım ve eşim beni terk etti.

Bakamayınca çocuğumu da yuvaya verdim ve buralara geldim. Burada köylüler halime acıyıp, bu mağarayı buldu ve eşyalar verdiler. Şimdilik buraya sığınmış durumdayım.

KÖYLÜLER YİYECEK VERİYOR

Köylülerin verdiği yemekleri yiyerek hayatımı sürdürüyorum. Mağarada olmak, sokakta kalmaktan daha iyidir ama ben devletin bana sahip çıkmasını istiyorum" dedi.

Ozan Köyü Muhtarı Mehmet İlhan, mağarada yaşamını sürdüren Sezer’e köy sakinlerinin güçleri oranda yardımcı olmaya çalıştığını ifade etti.

Ahmet KORKMAZ/DHA