Yaşam Mado'dan zencefilli, elmalı ve kahveli salep

Mado'dan zencefilli, elmalı ve kahveli salep

Paylaş
Mado'dan zencefilli, elmalı ve kahveli salep

Türkiye'nin ünlü dondurma markası Mado, ürün yelpazesine zencefilli, elmalı ve granül kahveli salebi de ekledi.

Adını dondurmayla duyuran yurt içinde ve yurt dışında zincir mağazalarla dünyaya açılan Mado ürün yeniliklerine devam ediyor. Kış ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan salebi farklı konseptlerle müşterilerinin beğenisine sunan Mado şimdi de zencefilli, elmalı ve granül kahveli saleple farklılık yaratmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Mado Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş dondurmasının en önemli enstrümanlarından birinin salep olduğunu belirterek, "Bizim için keçi sütü ve salep çok önemli. Her ikisini de kendimiz üretme gayreti içerisindeyiz. Geçtiğimiz yıllarda Mado Salep diye tüketicilerin karşısına çıktık. Gerçekten çok olumlu tepkiler aldık. Özellikle kışın salebin tüketimi çok fazla oluyor. Bundan hareketle yeni ürünler geliştirmeye çalıştık" dedi.

Son olarak zencefilli, elmalı ve granül kahveli saleple müşterilerinin karşısına çıktıklarını kaydeden Kanbur, şöyle konuştu:
"Salep aslında dünyaya Ortadoğu’dan yayıldı ve 8. yüzyıldan bu yana mutfağımızın bir parçası oldu. Bu haliyle salep aslında kışın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Salep aynı zamanda sağlık deposu. Özellikle soğuk algınlığı, ses kısıklığına ve vücudun direncini artırma özelliği taşıyor. Biz de bu özelliklere ilave olarak salebi zencefil, elma ve kahve ile buluşturduk. Şu anda bu ürünleri mağazalarımızda satışa sunduk."

Haberin Devamı

Salepte hiçbir katkı maddesinin bulunmadığını da kaydeden Kanbur, "Tarihten gelen bu değerli içeceğimizi halkımıza daha fazla sevdirmek için bu yıl salebi çeşitlendirdik. Diyabet hastaları için özel olarak ürettiğimiz light salebin dışında, çeşitli meyvelerden oluşan çeşitleriyle, enerji veren, sindirimi düzenleyen, kuvvet verici salebi halkın beğenisine sunduk" diye konuştu.

Ahmet Caner Baysal / AA