Türkiye (Son Dakika) Maden ocağında göçük: 1 işçi öldü

Maden ocağında göçük: 1 işçi öldü

Paylaş
Maden ocağında göçük: 1 işçi öldü

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Gökçeler Beldesi'nde özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte, 1 maden işçisi hayatını kaybetti

Göçük, öğle saatlerinde özel şirkete ait maden ocağında yerin 300 metre altında meydana geldi. Tavan çökmesi sonucu oluşan göçüğü erken fark eden 3 maden işçisi kaçarak kurtulurken, 39 yaşındaki Temel Erbay mahsur kaldı. Temel Erbay’ı kurtarmak için mesai arkadaşları çalışma başlattı.

Daha sonra Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan da (TTK) yardım istendi. Gelen TTK Talihsiye ekibi ocağa girerek, kurtarma çalışmalarına katıldı.

MAHSUR KALAN MADENCİNİN CESEDİ ÇIKARILDI

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ne bağlı Gökçeler Beldesi’nde özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan 39 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Temel Erbay’ın yaklaşık 4.5 saat süren çalışmanın ardından cesedi çıkarıldı.

TTK Tahlisiye İstasyonu ekibinin göçük açma çalışmaları sonucu saat 19.00 sıralarında ulaşılan Erbay’ın cesedi, ocaktan çıkarıldı. Erbay’ın cesedi cenaze aracına taşınırken, ocak önünde bekleyen yakınları ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

Cenaze, otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu’na götürülürken, göçükle ilgili soruşturma başlatıldı.

İlhan ÇETİN/ EREĞLİ (Zonguldak), (DHA)

Haberin Devamı