Candaş Tolga Işık Madem Berlin'de hakimler var...
HABERİ PAYLAŞ

Madem Berlin'de hakimler var...

Haberin Devamı

11 vatandaşı Türkiye’de tutuklu yargılandığı için iki ülke ilişkilerini kopma noktasına getiren Almanya’yı tanıyalım.



FETÖ kumpaslarının mimarı savcı-hakim kılıklı teröristler nerede?

Almanya’da.



Bu senenin şubat ayında Türkiye’de kanlı eylemlere karıştıkları İçişleri Bakanlığı’nca belgeleriyle ortaya konan 143 PKK, DHKP-C ve TKP/ML üyesinin iade talebini kim reddetti?

Almanya.



İçerideki adamlarından kendilerine operasyon yapılacağını öğrenince soluğu yurt dışında alan FETÖ militanlarının ilk ve en güvendikleri liman neresi?

Almanya.



Halihazırda Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından terör eylemlerine karıştıkları delillerle ispat edilen ve bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından Almanya Başbakanı Merkel’e sunulan 4 bin 500 kişilik terörist listesine dair kılını kıpırdatmayan ülke hangisi?

Almanya.



PKK’nın üst düzey yöneticilerinin Kandil’den sonra dünyada kendilerini en güvende hissettikleri, sokaklarında cirit attıkları Avrupa ülkesi neresi?

Almanya.

* 248 insanımızın şehit olduğu 15 Temmuz darbe girişimin 1 numaralı ismi Adil Öksüz nerede?

Binlerce insanın hayatını karartan kumpas davaların başaktörleri Celal Kara, Zekeriya Öz nerede?

Almanya’da.



Tutuklamayı tedbir olmaktan çıkarıp, bir cezalandırma biçimine dönüştürmek yargımızda ne yazık ki FETÖ’den kalma bir alışkanlık. Dolayısıyla muhatabı ister Alman ister Türk olsun halihazırda devam eden keyfi tutuklamalara sonuna kadar karşıyız.

Ama kimse kusura bakmasın...

Teröristlere kol-kanat germek, iade etmemek için Almanya’daki yasaları bahane edip “Bizde yargı var, yasalar var, saygı gösterin” derseniz gün gelir, biri de çıkar “Bizde de yargı var, yasalar var, o zaman siz de saygı gösterin” der.

Berlin’de hakimler varsa, Ankara’da da var!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder