Siyaset Maçka eski jandarma komutanına hapis cezası
Paylaş
Maçka eski jandarma komutanına hapis cezası

İzmir merkezli düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında tutuklanan Trabzon'un Maçka ilçesinin eski jandarma komutanı teğmen Zabit Zengin, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Trabzon 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Maçka İlçe eski Jandarma Komutanı Teğmen Zabit Zengin, karar duruşmasında hakim karşısına çıktı.

"İFTİRA İLE AYLARDIR TUTUKLUYUM"


Mahkemedeki savunmasında FETÖ/PDY’ye karşı mücadele verdiğini ifade eden Zengin, "İşitme kaybı yaşıyorum. Bu kendiliğinden olmadı. Güneydoğdu’da operasyonlara katıldım. Kendini bilmez bir iftiracı yüzünden yargılanıyorum. Ben bu örgüte karşı mücadele ettim. Çorum’da hırsızı yakaladım, kamera görüntüleri olmasına rağmen, hâkim yüzleri net görülmediği için serbest bıraktı. Ben ise yalancı bir tanık yüzünden tutukluyum. Ama ülkeme küsmüyorum. İki satır iftira ile aylardır tutukluyum" dedi.

ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN TUTUKLANDI


Duruşmada Zengin’in avukatı Gülcan Özgür de müvekkiline iftira atıldığını öne sürerek "Müvekkilim düzenbaz, yalancı bir adamın kurbanı oldu" ifadesini kullandı.

Savcının mütalaasının ardından kısa bir ara veren mahkeme heyeti, kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, Zabit Zengin’i, FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, sanık Zengin’e iyi hal indirimi yapılmasına da yer olmadığı yönünde hüküm verdi.


OLAYIN GEÇMİŞİ:

- İzmir'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 23 Ağustos'ta yakalandı.

- Teğmen Zengin'in Kripto FETÖ'cülerden olduğu ve Eren Bülbül'ün şehit edilmesinden sonra operasyonu geciktirip teröristlere zaman kazandırdığı iddia edildi.



- Astsubaylıktan 2009 yılında teğmenlik rütbesi alan Teğmen Zengin’in FETÖ/PDY mahrem imamlar soruşturması kapsamında sorgulandığı ve Maçka’daki PKK terör örgütü üyeleriyle de herhangi bir bağlantısının tespit edilemediği ve el konularak Siber Suçlar Şube Müdürlüğü’nde incelemeye alınan bilgisayar, cep telefonu ve dijital cihazlarında ise ciddi bir bulguya rastlanılmamıştı.


NE OLMUŞTU?

11 Ağustos'ta Trabzon'un Maçka ilçesinde 15 yaşındaki Eren Bülbül, PKK’lı teröristleri girdikleri evden erzak çalarken görüp hemen güvenlik güçlerine haber verdi. Eren Bülbül, PKK’lıların girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle gelirken çıkan çatışmada terörist kurşunlarına hedef oldu.


Türkiye kahraman şehit Eren Bülbül'e ağlıyor


Eren Bülbül'ün şehit olduğu Maçka'da Jandarma Komutanı'na yöneltilen suçlamalar şoke etti


Eren Bülbül'ü şehit eden teröristin ilk ifadesi ortaya çıktı!


Haberin Devamı